Internationaal gastronomisch evenement Taste of Stars

Van 12 tot 17 januari 2015 kan je in Leuven terecht voor een culinaire ontdekkingstocht. Zes dagen lang zal je op verschillende plaatsen in de stad uitzonderlijk kunnen genieten van de kookkunsten van internationale sterrenchefs.

tasteofstars

Enkele Leuvense restaurants stellen hun keuken ter beschikking van buitenlandse chefs die er ’s middags en ’s avonds gastronomische menu’s serveren. Ze engageren zich daarbij om minimaal één gerecht met een streekproduct te creëren gebaseerd op lokale tradities.

Taste of Stars inspireerde zich op de week van de sterren – Settimana delle Stelle – dat in januari 2014 plaats vond in Leuven. Toen verzorgden 2 twee sterrenchefs van restaurant La Trota in Italië elke dag een gastronomisch lunch en diner in het Leuvense restaurant Officina Clandestina van Pino Caprioli. Het initiatief kende een overdonderend succes.

Voor de editie van Taste of Stars 2015 blijft het concept behouden met meer chefs en meer deelnemende locaties. Het accent ligt ook dit jaar op de Italiaanse keuken. Verschillende chefs hebben hun medewerking al toegezegd o.a. Uliassi van het gelijknamige restaurant in Senigallia (Italië) en de broers Serva van La Trota (Italië).

Naast de gastronomische lunch en dinerformules, is er ook een doorlopend festivalcafé. Dat strijkt neer in café De Werf op het Hogeschoolplein De Italiaanse partner die het café een week lang overneemt is speciaalzaak La Tradizione uit Napels. Je kan er terecht voor gastronomie aan kleine prijzen. In de traditie van de Italiaanse low-cost keuken en street food, vind je er heerlijke Italiaanse hapjes en specialiteiten aan betaalbare prijzen. Ook hun regionale ambachtelijke producten zijn er te koop: kazen, charcuterie, olijfolie en bereide gerechten.

Het project, dat Leuven als een bijzondere culinaire stad op de kaart wil zetten, wordt gesteund door de Stad Leuven.

Formule

  • Middag: gastronomische lunch in 3 gangen aan 50 Euro p.p. (excl. dranken)
  • Avond: gastronomisch menu in 6 gangen met aangepaste wijnen aan 150 euro p.p. (incl. aperitief, wijn, koffie)
  • Alle restaurants werken volgens dezelfde formule en aan dezelfde prijs.

Reservaties
Gezien het beperkt aantal plaatsen voor het evenement, is het aan te raden op voorhand te reserveren.
Reserveren kan rechtstreeks bij de deelnemende restaurants.
Na betaling ontvang je een voucher voor de gereserveerde formule.

Meer info op tasteofstars.com. Het laatste nieuws kan je volgen op Facebook.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.