Brasserie De Abdijmolen

Vele maanden is er gewerkt om de vervallen watermolen van de abdij van Park-Heverlee te herstellen en hem terug de allure te geven die hij verdient. Het moet gezegd: de restauratie is wondermooi geslaagd en de molen werkt, zij het maar af en toe, op de waterkracht van de (wat dacht je?) Molenbeek. De zaak is groter dan je van buitenaf zou denken, en er wordt op meerdere plateaus (verdiepingen) bediend. Trappen zijn niet echt een probleem, want de ruime lift brengt je waar je maar wil.

Op het terras achteraan kunnen circa 40 personen terecht. Je hebt vandaar een prachtig zicht op de vijvers, die je -voor of na de maaltijd- uitnodigen voor een wandeling. Echter…opgepast als je met de auto bent! Hou dan de tijd in de gaten, want op de grote parkeerplaats moet je de parkeerschijf plaatsen. En… die wordt regelmatig gecontroleerd. Toch wat sneu van de stad Leuven als zij hier het toerisme willen aanmoedigen.

We bezochten deze zaak op een dinsdagmiddag. Dat bleek een goed idee, want op dinsdagmiddag (en alleen dan!) kan je er eten voor 12 euro! Daarvoor krijg je een steak van 200 gram met een flinke portie frietjes en een saus naar keuze. De prijs van de andere schotels begint aan 16 euro en er is keuze te over.

Ik liet me verleiden tot een schotel die bij de voorgerechten stond vermeld: kalfszwezerik op een bedje van risotto met wat mesclunsla erbij. Ik was aangenaam verrast door de grootte van het stuk zwezerik dat bovendien perfect was gebakken. De risotto was naar behoren gekruid.

De steak van mijn partner bleek volledig te beantwoorden aan wat zij met “saignant” bedoelde. De bijhorende bearnaisesaus was vers bereid en eveneens zeer lekker. De frietjes waren wat te hard gebakken, maar daar doen we niet moeilijk over: in deze tijd van het jaar is het niet evident de geschikte aardappelen te vinden. Zoals zij het zelf schrijven: eigentijdse bistronomie in de brasserie.

De rekening. Voor twee glazen Cava betaalden we 12 euro en voor een half litertje doodgewone witte wijn 13,50 euro (!). Met nog één halve liter water aan 4 euro en twee koffies erbij, bedroeg de rekening uiteindelijk meer voor de dranken dan voor het eten. Alles samen: 67 euro.

Dat kon echter de pret niet bederven. De zon scheen en we deden nog een flinke wandeling rond de vijvers en… vonden geen parkeerbon onder onze ruitenwisser.

Praktisch
Abdij van Park 4, 3001 Heverlee
016 62 96 00
abdijmolen@lodge-hotels.be
http://www.lodge-hotels.be/lodge/brasabdijindex.jsp

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Brasserie De Abdijmolen”

Carolien Coenen
(on december 23rd, 2014 at 20:39)

Wij hebben vorige zaterdag (20 december) met een groep van 23 personen ons jaarlijks kerstfeest gevierd in de Abdijmolen. Echt een groot succes. Het aperitief (inclusief hapjes) werd geserveerd bij het mechanisme van de watermolen en vervolgens dineerden we in een leuk apart zaaltje. Het eten was zeer lekker en de bediening verliep echt vlot. Niets dan lovende woorden gehoord van mijn gezelschap. Een echte aanwinst voor Heverlee én een extra reden om de prachtige Abdijsite te bezoeken!

 
Goofball
(on december 23rd, 2014 at 21:25)

‘t is daar zalig zitten op ‘t terras in de zomer!

 
Shari
(on februari 7th, 2015 at 12:09)

Ik woon vlakbij en was uitgenodigd op de opening wat zeer gezellig was. Toen ik nadien echter nog eens terug wou op een gezellige zomernamiddag zat het er vol (begrijpelijk) en werden we totaal niet geholpen. Het had toen fijn geweest hadden ze komen vragen voor hoeveel man we zitplaats zochten en te laten weten dat er echt geen plaats was. In plaats daarvan liepen we vruchteloos alle verdiepingen af en liepen we duidelijk in de weg van het bedienend personeel. Ik vond dit een zeer onaangename ervaring en ben sindsdien nog niet geneigd geweest er terug te gaan…

 
Bart Van Eynde
(on maart 11th, 2015 at 11:07)

We zijn gaan eten op een vrijdagavond en het verbaasde ons dat er zoveel volk was.
Dit is blijkbaar al een erg populaire plek. De bediening was erg vriendelijk en attent.
De menukaart is gevarieerd en de gerechten waren erg lekker. Beter als een gemiddelde brasserie.
De locatie aan de mooie vijver nodigt bovendien uit om na de lekker maaltijd al dadelijk de nodige calorieën weg te wandelen. Je kan er trouwens ook een feestzaal huren.
We gaan zeker nog eens terug.

 
Brasserie De Abdijmolen « Leven in Leuven
(on juli 18th, 2015 at 22:42)

[…] was hier zo lekker in december dat we met enkele vrienden opnieuw hadden afgesproken in deze brasserie, prachtig gelegen aan de […]