Schepen zoekt verdwenen buggy

Kerstmarkt
De Leuvense kerstmarkt was weer een fantastische belevenis. Meer dan een half miljoen bezoekers konden genieten van de authentieke kerstsfeer. Los van het uitgebreide aanbod van eet-en drankstanden en de unieke en originele kerstcadeaus was er ook dit jaar extra aandacht voor de allerkleinste bezoekers. Het sparrenbos met het huisje van de Kerstman en de nostalgische draaimolens zorgde voor veel plezier.

Flexibel buggypunt
Bovendien opende de Stad Leuven voor de eerste maal een flexibel buggypunt tijdens deze editie van de kerstmarkt. Het buggypunt was onbewaakt en met behulp van een muntstuk of jeton in een hangslot konden de buggy’s makkelijk en gratis ontleend worden. (Naar het voorbeeld van een winkelkarretje in de supermarkt). De buggyservice werd bijzonder gewaardeerd. Dat bleek uit het veelvuldig gebruik. De stad en de organisatoren van de kerstmarkt konden rekenen op fijne feedback van gebruikers en voorbijgangers.

Verdwenen buggy
De laatste zaterdag van de kerstmarkt is er jammer genoeg een kerstmarktbuggy verdwenen. Het verlies van deze buggy zet een domper op het succesvol en vlekkeloos gebruik gedurende de hele duurtijd van de kerstmarkt. Daarom lanceert Bieke Verlinden, schepen van sociale zaken en initiatiefneemster van de Leuvense stadsbuggy’s een oproep om de verdwenen buggy terug onder de Pieter De Somerparking te krijgen. In die fietsenparking kunnen mama’s en papa’s immers–op vertoon van de identiteitskaart- nog altijd gebruik maken van een stadsbuggy’s.

Groot succes en blijvend enthousiasme
Het verlies van die ene buggy is een spijtig gemis voor alle mama’s en papa’s die gebruik maken van de publieke buggy’s. De stadsbuggy’s worden ervaren als erg kwalitatief en gemakkelijk in gebruik.
“Het blijft de bedoeling om te experimenteren met buggy’s op evenementen en markten en op een aantal vaste plekken in de stad. Natuurlijk blijven we ook hopen op een gezond verantwoordelijkheidsgevoel van de gebruikers,” aldus schepen Verlinden. “Dit ene incident mag het succes van het buggyproject niet laten ondersneeuwen.”

DSC_7147

DSC_7148

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.