d’Artagnan

Bestaat er een fijnere manier om een koude winteravond door te brengen dan in het gezelschap van vrienden te genieten van een uitstekende maaltijd?

Toen onze vrienden voorstelden om samen te dineren bij d’Artagnan, zei ik meteen ja. Het was alweer een tijdje geleden dat ik nog eens de voeten onder tafel had gestoken in het voormalige Velpia-pand in de Naamsestraat.

De ontvangst was professioneel en zeer vriendelijk. Onze jassen werden meteen aangenomen en in de vestiaire gehangen. We besloten het aperitiefje in de salon te nemen, altijd gezellig. Terwijl we klonken met een glaasje bubbels (champagne voor onze vrienden, cava voor mijn vriend en mezelf) spotten we onze minister van Justitie aan één van de andere tafeltjes. Nu weet u dus ook waar Koen Geens dineert. ;-)

Bij het aperitief kregen we als voorsmaakje enkele heerlijke hapjes. Omdat de dame in ons gezelschap zwanger was, moesten er enkele aanpassingen aan het menu doorgevoerd worden. Geen enkel probleem. De chefkok dacht zelf mee over welke ingrediënten er dienden weggelaten of vervangen te worden. Heel flexibel.

Natuurlijk gingen we (de zwangere dame uitgezonderd) voor het menu met aangepaste wijnen. Een lekker glas wijn betekent absoluut een meerwaarde voor een verfijnd gerecht.

Voor het voorgerecht verhuisden we naar ons tafeltje in het statige pand dat volledig in kerstsfeer was ingericht (fan van de kleine sneeuwmannetjes op tafel). Het voorgerecht blies me echt van mijn sokken. De combinatie van tartaar van wilde zeebaars met witte chocolade, kaviaar en oester was echt fenomenaal lekker. Ik kon gerust vier zulke borden eten. Ook mijn tafelgenoten die de barquette van boschampignons genomen hadden, waren tevreden, maar stiekem zag ik ze toch een beetje jaloers naar mijn bord kijken. ;-)

Na de toch wel bijzondere combinatie van vis en zeevruchten met chocolade volgde een een al even bijzondere combinatie van konijn met kreeft. Een overheerlijk stoofpotje, perfect voor donkere winteravonden. Al kon de tweede gang het eerste gerecht niet overtreffen.

Het hoofdgerecht was een klassieker met wild: een hertenfilet met eendenlever, pompelmoes en herfstgroentjes. De filet was perfect gebakken. Smullen!

Als afsluiter ging ik voor één keer niet voor het zoete dessert. Ik kon gewoon niet weerstaan aan een gerecht waarin ambachtelijke truffelhoning gebruikt werd. En het mag gezegd de gesmolten reblochon was heerlijk! Bij de koffie en thee verschenen heerlijke koekjes aan tafel, zodat mijn drang naar zoetigheid toch nog bevredigd werd.

De bediening was werkelijk uitstekend. Heel vriendelijk en professioneel. Het is daarnaast altijd fijn om door de chefkok zelf van een woordje uitleg voorzien te worden. Ook de sommelier was uitstekend.

In totaal kostte dit bijzonder gezellige avondje uit ons 450,70 euro voor vier personen. Niet goedkoop, wel een correcte prijs voor wat er op ons bord lag.

Appetizers

Tartaar van Wilde Zeebaars, Witte Chocolade en Papaya, Crème Isigny met Avruga Kaviaar, Loch Fyne Oester en Oyster Leave

Barquette met Boschampignons, Witte Kool en Kalfszwezeriken

Pot-au-feu van Wild Konijn en Canadese Kreeft met Venkel, Bospeen, Jus met Kardemom

Filet van Hert met Brussels Grondwitloof, Pompelmoes, Aardpeer, Carpaccio van Eendenlever en Sichuan Peper

Fondue van Reblochon, Geroosterde Focaccia met Rozemarijn, Scheuten van Jonge Winter Prei en Ambachtelijke Truffel Honing

Koekjes voor bij de thee

Onze keuze
4-gangen menu d’Artagnan aan €66 per persoon. Voor de aangepaste wijnen betaalden we €27,00 supplement.
Tartaar van Wilde Zeebaars, Witte Chocolade en Papaya, Crème Isigny met Avruga Kaviaar, Loch Fyne Oester en Oyster Leave
Barquette met Boschampignons, Witte Kool en Kalfszwezeriken
Pot-au-feu van Wild Konijn en Canadese Kreeft met Venkel, Bospeen, Jus met Kardemom
Filet van Hert met Brussels Grondwitloof, Pompelmoes, Aardpeer, Carpaccio van Eendenlever en Sichuan Peper
Fondue van Reblochon, Geroosterde Focaccia met Rozemarijn, Scheuten van Jonge Winter Prei en Ambachtelijke Truffel Honing
Clementines Oogst d’Artagnan : Taartje met Banketbakkersroom, Wafeltje, Sorbet van Clementines, Bergamot en Rozewater, Gelei van Granaatappel

Praktisch
Naamsestraat 72, 3000 Leuven
016 29 26 26
info@restaurantdartagnan.be
http://www.restaurantdartagnan.com/

Bookmark and Share

Post een reactie