Aftellen naar Leuven Countdown

De Oude Markt maakt zich naar goede gewoonte op voor de zevende editie van de traditionele Leuven Countdown.

Dit jaar komt er opnieuw een brugpodium. Het podium wordt geplaatst achter de Krakenstraat, zodat er een grotere bufferzone is om het publiek op te vangen. De hoofdingangen zijn via de Kortestraat en de Collegeberg.Vanaf 22u start de DJ- en lichtshow. Om 00u30 stopt de muzikale omlijsting vanaf het podium, maar de lichtshow blijft draaien tot 04u.

De laatste magische minuten en seconden van 2014 worden gezamenlijk afgeteld. Dit kippenvelmoment is elk jaar opnieuw het hoogtepunt en zindert nog lang na. Het feestje gaat dan al even traditioneel weer verder in de cafésvan de Oude Markt.

“We raden het publiek aan om tijdig af te zakken, want vlak voor 24u kan het druk zijn aan de ingangen. Afzakken is één ding, doorzakken een ander. Maar dat laten we aan ieders gezond verstand over. De voorbije jaren verliep de Countdown altijd veilig, een traditie die we graag willen verderzetten.”

In samenwerking met de Leuvense politie, worden het hele gebeuren en alle uitgangen gemonitord. Zo is alle vuurwerk ten strengste verboden. Een uitgebreide crew houdt samen met de politie overal een oogje in het zeil. Er is extra controle op meegebrachte flessen drank. Er wordt ook streng gecontroleerd op de leeftijdsgrens voor drank.

Nieuwjaarsgroeten en wensen kunnen via Twitter worden overgemaakt en de leukste Countdown-foto’s via Instagram. Gebruik de hashtag #cd15 en volg zo het laatste nieuws over Leuven Countdown op Twitter.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.