Fakbars krijgen nieuwe stewardjassen

Sinds enkele jaren schakelt elke Leuvense fakbar studentenstewards in om overlast in en rond de fakbar te beperken. Om de herkenbaarheid te verhogen en de stewards te beschermen tegen het soms winterse weer, krijgen fakbars nieuwe stewardjassen, met de financiële steun van stad Leuven en de KU Leuven. 

Studentenkoepel LOKO, de fakbars, stad Leuven, KU Leuven en de politie leveren al lang inspanningen om de overlast die fakbars met zich meebrengen te beperken. Studentenstewards spelen daar een cruciale rol in. “Door de aanwezigheid van de stewards aan de fakbars, daalt het aantal meldingen van overlast”, vertelt schepen Bieke Verlinden. “We waarderen het werk, dat de stewards vrijwillig doen, enorm.”

“De fakbars zijn heel blij met hun nieuwe stewardvesten en appreciëren het gebaar”, aldus Mariska Gellaerts, coördinator communicatie van LOKO.

Sinds vorig academiejaar heeft elke fakbar de fakbarcode ondertekend, een bundeling afspraken tussen de partners. Zo heeft elke fakbar een stewardcoach, die een opleiding gekregen heeft van de politie en preventiedienst en een pool van studentenstewards organiseert. “Door de inspanningen van de studenten, kunnen we samen een leefbaar Leuven voor inwoners en studenten garanderen,” zegt vicerector Rik Gosselink.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.