Bibliotheektoren Universiteitsbibliotheek ontvangt 20.000e bezoeker

Iets meer dan een jaar geleden werd de gerenoveerde toren van de Leuvense Universiteitsbibliotheek aan het Ladeuzeplein opengesteld voor het grote publiek. De KU Leuven en de stad Leuven, die samen hun schouders zetten onder de tentoonstelling in de toren, verwelkomden vandaag feestelijk de 20.000e bezoeker.    

Een jaar geleden opende in de toren een tentoonstelling over de geschiedenis van de bibliotheek, verspreid over 5 verdiepingen. Als doelstelling hadden de stad en de universiteit 10.000 bezoekers vooropgesteld. Het werden er maar liefst het dubbel. Het unieke beeldmateriaal en het weidse panorama boven op de toren verleidden heel wat bezoekers de klim te maken. In 2014 telde de bibliotheek 40.000 bezoekers, waarvan er bijna 20.000 de toren beklommen. Bezoekers van de bibliotheektoren noemen de inhoud ‘pakkend’ en de geschiedenis die verteld wordt ‘verrassend en nog te weinig bekend’.

De 20.000e gast werd vandaag feestelijk ontvangen door de KU Leuven en de stad Leuven, die zich bijzonder verheugd tonen over het succes van de gerenoveerde toren. Tegelijkertijd werd de nieuwe onthaalbalie, die in november 2014 in gebruik werd genomen, plechtig ingewijd.

Enkele statistieken

  • Augustus was de topmaand met 2.705 bezoekers.
  • Zondag is de populairste dag.
  • 8% koopt een “I Luv Leuven–ticket”, een combiticket voor een bezoek M + schatkamer, stadhuis en toren tegen zeer voordelige prijs, nl. € 16
  • 60% van alle tickets worden aan de onthaalbalie van de toren verkocht, 30% bij de balie Toerisme en 10% in Museum M.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.