Artefact festival 2015

artefactEen antieke sofa die op één poot balanceert, hoofden die zijn vormgegeven op basis van gevonden DNA, een sublieme ervaring in een indrukwekkende licht- en geluidsinstallatie, een stripverhaal over de geschiedenis van het DNA … Artefact presenteert dit jaar werken waarbij het zoeken naar een balans, het creëren van een ruimte en het lichaam centraal staan. Dat thema wordt ook verder uitgediept met verhelderende performances.

Het thema You must change your life komt van het gelijknamige boek van de Duitse filosoof Peter Sloterdijk: de mens wil en moet zich voortdurend aanpassen aan zijn wijzigende omgeving om te kunnen (over)leven. Dat doet hij via rituelen en oefening. Enkel aan de hand van training kom je tot prestaties en stijg je uit boven jezelf. Op die manier bouw je een ‘sociale immuniteit’ op die je wapent tegen verrassingen en invloeden van buitenaf, net zoals een lichaam zich verdedigt tegen virussen en bacteriën.

Artefact is een kunstenfestival waar (beeld)cultuur, actualiteit en wetenschappelijke uitdagingen centraal staan. Je vindt het festival op diverse plaatsen in Leuven (STUK, Het Depot, OPEK, de Bib Leuven …) met een uitgekiende selectie kunstwerken, voorstellingen, concerten en performances. Van 11 tot 22 februari.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.