Zusterstadsblog Gentblogt stopt ermee na 10 jaar

Ik ben een Leuvense inwijkeling. In tegenstelling tot vele andere jonge nieuwe Leuvenaars ben ik hier niet na mijn studies blijven plakken, want ik heb hier niet eens gestudeerd. De liefde heeft me uit Gent hierheen geleid.

Als vroegere Gentenaar las ik dagelijks verslagen over alles wat reilde en zeilde in Gent op Gentblogt. Het was een fantastische diverse bron van informatie en het was leuk om te lezen met vaak een persoonlijke invalshoek van de bloggers.

Toen ik in Leuven kwam wonen, was ik dan ook heel bij dat er ook in Leuven een stadsblog opgestart werd, eerst onder de naam Leuven blogt in 2007 en dan vanaf 2008 onder de huidige naam Leven in Leuven. Enkele Leuvense bloggers namen het voortouw en gaven sindsdien hun eigen persoonlijke kijk op het reilen en zeilen in Leuven. En dat doen ze nog steeds. Sinds enkele jaren probeer ik af en toe ook mijn eigen klein steentje bij te dragen bij deze site die me als nieuwe inwoner op de hoogte bracht en brengt over alles wat er leeft in onze stad.  

De aankondiging van Gentblogt sloeg bij de medewerkers van Leven In Leuven in als een bom. Het is vreemd om te beseffen dat een icoon in de blogosfeer ermee ophoudt… een website die toch altijd een beetje een voorbeeld geweest is. Maar we herkennen wel enkele argumenten van Gentblogt. Om het met de woorden van onze collega’s bij Gentblogt te zeggen: “we hebben geen gebrek aan ideeën”, maar we leven allemaal in een tijd waar onze tijd kostbaar en schaars is, verdeeld tussen werk, gezinsleven,  hobbies, media, … Het aantal bloggers bij Leven in Leuven varieert en wisselt wat. Elke vrijwillige blogger voor Leven in Leuven heeft uiteraard zijn eigen interessesfeer. Om die reden is het gemakkelijker om een frequent en gevarieerd artikelaanbod te bieden, als er meer mensen zijn die af en toe een artikeltje willen schrijven: over hun vereniging, over de sportwedstrijden die ze gaan bekijken, over buurtevenementen, over shoppen in Leuven, … of die eens naar een persconferentie van een Leuvense vereniging kunnen en willen gaan om er daarna een berichtje over te schrijven.

Daarom wil ik de aankondiging van Gentblogt aangrijpen om een oude oproep opnieuw vanonder het stof te halen, want deze blijft nog steeds actueel.

Heb jij zin om een steentje bij te dragen aan onze stadsblog? Heb je een vlotte pen? Weet je een leuk restaurant in Leuven? Wil je je mening kwijt over de bouwprojecten van de stad Leuven? Over het fietsverkeer? Wil je iets vertellen over de geschiedenis van onze stad? Heb je een leuke collectie foto’s van Leuven? Ga je graag naar optredens in het Depot? Lach je al eens met de grappen en grollen van comedians?

Iedereen die wel meewerken is welkom! Geef je gegevens op in het contactformulier en je hoort nog van ons!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.