De Leuvense Zes: jonge kunstenaars tonen werk in Bib Leuven

Exposeren in een van de drukst bezochte openbare plaatsen van Leuven: is dat niet de droom van iedere kunstenaar? MijnLeuven – het jongerenlabel van stad Leuven – dacht alvast van wel en gaf jonge kunstenaars de kans een tentoonstelling uit te werken in de Bib Leuven.

Met als inspiratiebron hun eigen visie op Leuven, gingen zes beloftevolle kunstenaars aan de slag. Zij zijn de Leuvense Zes. Vanaf 26 januari 2015 tot en met 5 februari 2015 zijn hun creaties te bewonderen tussen de boeken.

Hoewel ze alle zes opgroeiden in Leuven, betekent de stad voor elk van hen iets anders. Voor Guy Atafo (23) betekent Leuven groeien, volwassen worden met vallen en opstaan. Gewapend met niets meer dan een balpen geeft hij deze zoektocht weer. Het resultaat? Een uniek en eigenzinnig beeld. Ook Sarah Depré (17) ziet Leuven als een plek vol groeikansen. Haar eerste contact met de stad was een echte openbaring. Met ijzerdraad gaat ze op zoek naar de eigenheid van Leuven om zo haar geliefde stad te eren. Jonas Beerts (17) laat die eigenheid bewust links liggen. Hij gaat op zoek naar de verborgen kanten van de Dijlestad. Door de lens van zijn fototoestel leidt hij je blik weg van de grote clichés zoals het stadhuis of de Oude Markt. Een eyeopener voor iedereen die denkt dat hij is uitgekeken op Leuven. Fotografe Izra Jans (19) laat ons eveneens op een andere manier naar de stad kijken. Zij neemt met haar fototoestel de veranderingen aan de Vaartkom onder de loep. Want jong zijn betekent ook ouder worden en dat gaat gepaard met verandering.

Maar ook de inwoners van Leuven vormen een inspiratiebron voor onze jonge kunstenaars. Katarina Jovanovic (18) gaat op zoek naar de diversiteit in de stad en de verhalen die schuil gaan achter al de gezichten. Haar portretten komen tot leven terwijl je luistert naar hun persoonlijke verhalen. Zeno De Ridder (20) luisterde naar de verhalen van de oudere bewoners van onze stad, want soms durven we wel eens vergeten dat ook zij jong zijn geweest. Geanimeerde illustraties geven een verrassende blik op het jonge leven van vroeger, dat misschien niet zo veel verschilt van dat van nu.

Kortom, jong Leuven heeft een eigen kijk op onze stad en wil die graag op een creatieve manier met jou delen. Je vindt de kunstwerken van 26 januari 2015 tot 5 februari 2015 in Bib Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.