Foto-expo ‘All Our Yesterdays’ in Leuven

In het kader van het Europese cultuurproject EuropeanaPhotography komt de foto-expo ‘All Our Yesterdays‘ naar Leuven en Heverlee. De foto-expo zal ook unieke Leuvense archiefbeelden uit de periode 1864-1930 bevatten.

Een bijzondere terugblik op de pioniersdagen van de Europese fotografie, door de lens van de fotografen zelf. Onder die noemer strijkt de foto-expo ‘All Our Yesterdays (1839-1939)’ van zondag 1 februari tot zondag 15 maart 2015 neer in Campusbibliotheek Arenberg in Heverlee en Tweebronnen in Leuven. De tentoonstelling komt tot stand in het kader van EuropeanaPhotography, een samenwerking tussen verschillende gerenommeerde Europese foto-archieven en -musea, bibliotheken en fotoagentschappen die in een project van drie jaar een overzicht boden van 100 jaar fotografie, van 1839 tot 1939.

‘All Our Yesterdays’ herneemt grotendeels een eerste expo, die in het voorjaar van 2014 in Pisa liep, aangevuld met beelden uit het Leuvense stadsarchief. In campusbibliotheek Arenberg staat de fotografie van het alledaagse leven van ‘gisteren’ centraal, van Leuven tot Vilnius. In Tweebronnen belicht het perspectief ‘Andere tijden, andere steden’ dan weer hoe Leuven en haar landelijke omgeving zijn veranderd en welke sporen daarvan nog resten.

Praktisch:

  • Van zondag 1 februari tot zondag 15 maart 2015
  • Fotografie van het alledaagse Leven: Campusbibliotheek Arenberg, Willem de Croylaan 6, Campus Arenberg II, 3001 Heverlee
  • ‘Andere tijden, andere steden': Bibliotheek Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven
  • Toegang is gratis
  • Meer informatie op allouryesterdays.be en earlyphotography.eu
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.