Consortium Volwassenonderwijs Leuven wordt ESF-ambassadeur

Vandaag werden op de ‘ESF-infopromenade’ de nieuwe ESF(Europees Sociaal Fonds)-ambassadeurs voor 2015 bekendgemaakt. Dit zijn organisaties die via een ESF-project een uitmuntende methodiek of instrument ontwikkelden om de arbeidsmarkt in Vlaanderen te versterken. Hun producten kunnen andere organisaties inspireren om werken en tewerkstelling een boost te geven. Daarom zij de nodige middelen om hun producten nog verder te verspreiden in Vlaanderen.

Eén van de drie kersverse ambassadeurs is het Consortium Volwassenonderwijs Leuven voor hun innovatieproject ‘Leren Werkt!’.

Leren Werkt!‘ focust op laaggeschoolden, een bijzonder kwetsbare groep in onze beroepsbevolking. Bijna één op twee werkzoekenden heeft geen diploma secundair onderwijs op zak en loopt een hoger risico op (langdurige) werkloosheid dan midden- of hooggeschoolden.
Via het project ‘Leren Werkt!’ leren werkzoekenden op één jaar tijd een (knelpunt)beroep aan én behalen zij hun diploma secundair onderwijs.  Om deze unieke en innoverende leertrajecten te doen slagen, hebben L4-Volwassenenonderwijs, VDAB, centra voor Volwassenenonderwijs en het Centrum voor Basiseducatie in het arrondissement Leuven de handen in elkaar geslagen.
Leren Werkt! heeft ondertussen als pilootproject de weg geëffend voor een structurele verandering in het aanbod van OnderwijsKwalificerende OpleidingsTrajecten (OKOT) in Vlaanderen.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.