Scholen strijden tegen klimaatverandering tijdens duurzame week

Van maandag 9 tot vrijdag 13 februari 2015 organiseert de stad Leuven opnieuw een duurzame week voor de Leuvense scholen. Zo wil ze basis- en secundaire scholen de kans geven om verschillende vormingen omtrent duurzaamheid te volgen in één week. Met dit vormingsaanbod wil de stad scholen stimuleren om mee te werken aan Leuven Klimaatneutraal 2030. Met succes: 26 Leuvense scholen schreven zich in voor 101 animaties en workshops.

Tijdens de animaties en workshops wordt de link gelegd tussen economische groei, milieuvraagstukken en armoede- en ontwikkelingsproblematiek. Goodplanet Belgium, Djapo, Centrum voor Informatieve Spelen (CIS), Christine Ardui, Maya Honing, Oxfam-Wereldwinkels en Studio Globo staan in voor de begeleiding.

De animaties zijn geen saaie lessen, maar interactieve workshops met een uitgebreid aanbod voor kleuters, lagere school en secundair onderwijs. De leerlingen van de lagere school kunnen onder andere genieten van de interactieve workshop ‘De oversteek’ van Maya Honing. Daarin ontdekken ze op basis van een korte animatiefilm het parcours dat een fles sinaasappelsap aflegt van producent tot consument. Daarna gaan ze op zoek naar een alternatief: eerlijke handel!

In de workshop ‘Wauw water’ van Goodplanet Belgium ontdekken de kleuters op een speelse manier hoe belangrijk water is voor mens en dier.

Ook de workshop ‘Aan tafel’ van Studio Globo is een interactieve workshop vol filmpjes en speltechnieken waarin de leerlingen van het secundair onderwijs samen met de begeleiders zoeken hoe we in 2050 negen miljard monden kunnen voeden met zorg voor biodiversiteit, natuurlijke hulpbronnen, klimaat en een waardig inkomen voor de boeren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.