Broes Pompelmoes – 25ste Tovikito Jongerentheaterweekend

Op 7 en 8 maart 2015, organiseert Tovikito, de jeugdafdeling van de Leuvense toneelvereniging ToneelVier, voor de 25ste keer een wervelend jongerentheaterweekend.

Naast de theatervoorstelling ‘Broes Pompelmoes’, kunnen de jeugdige toeschouwers tijdens het weekend genieten van een uitgebreid animatie programma: poëtisch kapsalon en ballonplooier (i.s.m. Kip van Troje), kinderschmink, verjaardagsfeest met reuze snoeptaart en een echte fuif! Een heus ‘frietkot’ zorgt voor het stillen van de honger.

Broes Pompelmoes (regie: Hannelore Stubbe)

Stel, je krijgt een zwaard. Een zwaard van je opa, die overleden is. Dus je bent heel blij met dat zwaard, want je mist je opa eigenlijk wel heel erg, maar zo’n zwaard is ook echt superstoer! Al kan je je er niet mee beschermen tegen je 4 pestkoppen van zussen die je altijd in een meisje willen verkleden of een appel van je hoofd willen smijten – en ze kunnen écht niet mikken!

En plots staat er een zak in je kamer, je weet wel, zo één waarmee je ouders boodschappen doen.
En nog plotser kruipen daar 6 kinderen uit die je meenemen naar een land waar je nog nooit van hebt gehoord: Warmoestan.
En niet zomaar op city-trip, nee, om een DRAAK te verslaan!! Want volgens de legende ben jij de ENIGE die dat kan, met jouw zwaard! En je bent ook de ENIGE die ‘t eeuwenoude raadsel kan ontcijferen!
En je gaat op pad, op zoek naar een draak, in een land waar de zon niet meer schijnt en enge schaduwen je achtervolgen, met kinderen die je nog nooit gezien hebt…

Stel dat dit je allemaal zou overkomen…
Zou jij geloven dat ‘t echt gebeurd is?

Broes Pompelmoes is een verhaal over moed, over geloven in jezelf dankzij trouwe vriendschappen, en meer durven dan je denkt.

Broespompelmoesdefinitief-front-726x1024

Meer info.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.