Engels Plein open voor verkeer vanaf 16 februari

Op 16 februari gaat het Engels Plein open. Vanaf die dag rijdt het verkeer in de Vaartkom niet meer langs de noordoever en over het plein voor OPEK, maar wel langs de nieuwe weg onder de viaduct van de Lüdenscheidsingel.

Het Engels Plein was enkele jaren geleden een verloederde parking, maar wordt nu een nieuw stuk stad en een belangrijke verkeersader. Door die ingreep kunnen de noordoever en het plein voor OPEK autoluw worden en krijgen deze plekken nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. De noordoever kan uitgroeien tot een boulevard aan het water en op het plein voor OPEK kunnen tal van activiteiten plaatsvinden.

Werken aan het plein voor OPEK vanaf 16 februari
Tussen 16 februari en 6 maart voert de aannemer aan het plein voor OPEK rioleringswerken en enkele kleine werken uit. Die zorgen onmiddellijk voor een veiligere verkeerssituatie: er komt onder andere een kiss and ride zone ter hoogte van OPEK en het fietspad wordt er verlengd en door een borduur gescheiden van de straat.

Het plein krijgt later nog een fijne tijdelijke inrichting die verschillende activiteiten op het plein mogelijk maakt.

Werken aan het Engels Plein vanaf 9 maart
Het Engels Plein is nog niet volledig afgewerkt op het moment dat de weg wordt opengesteld voor het verkeer. De aannemer kan er gedurende enkele weken echter niet verder werken omdat ontwikkelaar Ghelamco (van het parkeergebouw) en de nutsmaatschappijen op dezelfde plek aan het werk zijn. Ze zouden elkaars werk verstoren. Daarom gaat de aannemer eerst die voorbereidende werken uitvoeren aan het plein voor OPEK. Vanaf 9 maart werkt de aannemer dan opnieuw aan het Engels Plein, onder andere aan het voetpad ter hoogte van het parkeergebouw, aan het houten speelveld, de aanplanting van bomen …

De werken kunnen soms tijdelijk voor verkeershinder zorgen. Als de aannemer de volledige rijweg nodig heeft als werfzone, wordt voor een omleiding gezorgd.

Het einde van de werken aan het Engels Plein is gepland eind april/begin mei.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.