Leuvense student maakt speelfilm over pesten

Leuvense student Jorrit Ferket (19) startte onlangs met een eigen speelfilm over pesten en zelfontdekking. Jorrit wil met deze film jongeren bewust te maken dat pestgedrag absoluut niet kan.

Jorrit Ferket uit Leuven is 19 jaar en studeert multimedia aan het Tweedekansonderwijs Leuven. Zelf is Jorrit in zijn jeugdjaren meer dan 10 jaar lang gepest geweest. Inmiddels heeft hij dit verwerkt en zijn leven weer op rails gekregen. Met dit project wil Jorrit komaf maken met het verleden zodat hij vooruit kan kijken naar een mooie toekomst.

De productie voor de film “Alleen” inmiddels van start gegaan. Op zaterdag 7 februari hield een team van acteurs, figuranten en crewleden onder leiding van Jorrit Ferket een eerste draaidag aan het station van Heverlee. “Dit was meteen een gigantisch succes. De sfeer op de set was uitstekend en iedereen zag het zitten om te blijven meewerken aan dit project, want de filmopnames gaan in totaal toch ongeveer een half jaar in beslag nemen. De meesten kenden elkaar nog maar een paar uur, maar het leek alsof zij al jaren de beste vrienden waren,” zo zegt Jorrit Ferket.

Alleen is een film rond pesten en zelfontdekking. In een eigen geschreven verhaal willen we de kijker duidelijk maken wat pesten nu echt is, welke impact dit heeft op het dagelijkse leven van jongeren en hoe men uit die put kan geraken. Ik ben daar een voorbeeld van. “Ondanks mijn moeilijke jeugdjaren heb ik de moed nooit helemaal laten zakken. Ik heb altijd het positieve uit alles gehaald en nu ben ik fier op wie ik ben en wat ik doe. En dit voorbeeld wil ik heel wat jongeren laten volgen,” aldus Jorrit.

Jorrit wil de film “Alleen” graag één of twee keer vertonen in een bioscoopzaal voor het grote publiek. Daarnaast wil hij scholen, verenigingen, … afreizen om vertoningen te geven bij jongeren.

Je kan het productieproces volgen op Facebook: https://www.facebook.com/FilmAlleen .

Groepsfoto_FilmAlleen_Draaidag1_Zaterdag7022015

Foto door Anne Van Meerbeek

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuvense student maakt speelfilm over pesten”

van rompaey d
(on februari 12th, 2015 at 21:48)

Vind dit een prachtig initiatief van deze jongen ,het is iets dat vele onder ons meemaken op elke leeftijd school /werk/dikwijls in de eigen familie dus succes mannen