Jong talent tijdens Imagine 2015 voorronde Vlaams-Brabant

Zaterdag 14 februari vindt in het Leuvense OPEK de Imagine 2015 voorronde Vlaams-Brabant plaats. Deze internationale muziekwedstrijd voor jong talent biedt podiumkansen en professionele ondersteuning aan muzikanten van 12 tot 20 jaar. Gevestigde waarden als Compact Disk Dummies, Geppetto and the Whales en Stoomboot zetten hun eerste stappen in deze muziekwedstrijd.

Tijdens zes Vlaamse provinciale voorrondes worden 15 groepen of solisten geselecteerd. Deze finalisten stromen door naar de Vlaamse Finale. Ook Les Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles maken hun selectie tijdens drie voorrondes.

De beslissing over wie doorgaat, ligt in handen van de jury. Zowel muziekprofessionals als een jongerenjury oordelen volgens vier criteria: originaliteit, kwaliteit, interactie met het publiek en de voorbereiding van het optreden. Maar liefst drie Leuvense groepen doen mee aan deze voorronde: ICARUS, May Mintah en MARQUIS.

Uiteindelijk zullen de 10 meest beloftevolle Belgische groepen of solisten spelen tijdens de Belgische Finale op de planken van Botanique in Brussel. De winnaar van die Belgische Finale neemt in 2016 deel aan de Internationale Imagine Finale in Kroatië waar winnaars van twaalf Imagine wedstrijden uit Europa, Afrika en Australië hun land vertegenwoordigen.

Imagine is meer dan een muziekwedstrijd. Dit project van de muziek educatieve organisatie Jeugd en Muziek biedt een professionele setting aan jonge muzikanten met internationale concertreizen, workshops en individuele coaching.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.