Start voorbereidingswerken stelplaats Leuven-Noord

Morgen starten de voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe stelplaats van De Lijn in Leuven. Op de site ten noorden van de spoorbundels en ter hoogte van de Eénmeilaan begint de aannemer met het rooien van bomen en het maaien van het terrein. Afgravings- en nivelleringswerken, alsook het plaatsen van een werfweg, hekkens en containers moeten het terrein bouwklaar maken tegen begin april. Dan starten de echte bouwwerken en zal de 1ste spade in de grond worden gestoken. De nieuwe stelplaats zal groter zijn en een comfortabele werkplek bieden aan bijna 300 medewerkers van De Lijn Vlaams-Brabant.

Locatie site

stelplaats

 

De huidige stelplaats, gelegen aan de Vuurkruisenlaan zal verdwijnen en de bijhorende activiteiten worden ondergebracht in de nieuwe stelplaats aan de Eénmeilaan.

Door de sterke reizigersgroei van de afgelopen jaren in de Leuvense regio, werd het voertuigenpark fors uitgebreid. Bijgevolg is de huidige stelplaats te klein geworden. Bovendien werden in het recente verleden geen grote investeringen gedaan in de gebouwen en infrastructuur waardoor de stelplaats vandaag niet meer aangepast is aan de hedendaagse normen op vlak van technische installaties, energiegebruik, ergonomie voor werknemers, enz.

De effectieve opstart van de werken is voorzien voor begin april. Tot die tijd worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Bedoeling is dat de nieuwe stelplaats tegen de zomer van 2016 in gebruik wordt genomen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.