Gratis lezing/debat ‘You Must Change Your Life’

Waar liggen de grenzen van de menselijke maakbaarheid?

In het kader van het Artefact festival, met als thema You Must Change Your Life, organiseert STUK in samenwerking met Campus Gelbergen een lezing- en debatavond rond het thema plasticiteit. De titel van het festival verwijst naar het gelijknamige boek van de Duitse filosoof Peter Sloterdijk, waarin hij beweert dat de mens zich steeds wil en moet aanpassen aan zijn steeds wijzigende omgeving. Dit doet hij door te oefenen. Hedendaagse neurowetenschappen onderstrepen deze mogelijkheid tot zelf-verandering, maar waar liggen de grenzen van de menselijke plasticiteit? Hoeveel invloed kan de mens op zichzelf uitoefenen binnen een constante veranderende omgeving? En wat betekent dat voor de opvoeding? De sprekers van deze avond zullen vanuit het perspectief van de kinderpsychiatrie, neurowetenschappen en filosofie antwoord proberen te geven op die vragen. Tevens zal er tijdens 3 intermezzi live ‘geoefend worden’. Hier zullen de thema’s communicatie, beweging en studeren via een liveoptreden van leraar en leerling worden geïllustreerd.

Sprekers
Peter Adriaenssens (kinderpsychiater, KU Leuven, Onderzoeksgroep Psychiatrie)
Patrick Santens (neuroloog, UGent, departement Neurologie & hoogleraar UGent)
Bert van de Ven (filosoof – assistent hoogleraar, Sloterdijk-kenner, Universiteit van Tilburg)
Moderatie: Suzan Langenberg en Hicham Khalidi

Intermezzi
Luc De Smet (filoloog, acteur, mime) + leerling : lichaam in beweging
Anny Cooreman (Eureka) + leerling : brein / Anders Leren
Sander van der Maas & Lisa Gadeyne (oud-leerlingen Eureka) : getuigenissen van Anders Leren

Praktisch
Gratis lezing/debat ‘You Must Change Your Life’
woensdag 18 februari 20:00

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.