Artefact 2015 – impressie

Het thema van Artefact dit jaar is “You must change your life”. De werken in de tentoonstelling confronteren ons met verandering, verandering die eigen is aan het leven zelf, maar tegelijkertijd wordt ook de vraag gesteld of we ons zomaar klakkeloos achter deze slogan moeten plaatsen. Moeten we ons leven wel veranderen of verandert het leven onszelf?

Mijn favoriete installaties dit jaar waren Balance from Within van Jacob Tonski, een sofa die een haast onmogelijk lijkende balanceeract uitvoert, Echo Moiré van iii – Matteo Marangoni, waarbij twee robots een vreemd auditief ballet opvoeren, An Eye for an Eye van Artur Żmijewski, een ontroerende kortfilm over fysieke tekorten en elkaar aanvullen, Stranger Visions van Heather Dewey-Hagborg, 3D -prints van mensen die ergens een stukje DNA van zichzelf achterlieten kijken ons onverstoord aan en tonen dat privacy een illusie is. Hét topwerk van deze editie was wat mij betreft PLANESCAPE van Wolfgang Bittner, Lyndsey Housden, Yoko Seyama, Jeroen Uyttendaele, een bevreemdende multisensoriële ervaring die je even het gevoel geeft alsof je tussen de sterren zweeft.

Artefact 2015

Artefact 2015

Artefact 2015

Artefact 2015

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.