‘Koningswens’ door Pol Goossen

Op vrijdag 6 maart 2015 om 20u brengt Pol Goossen (‘Frank’ uit de populaire Eén-soap ‘Thuis’) zijn ‘Koningswens’ in het STUK in Leuven. De opbrengst gaat naar het bouwproject voor straat- en weeskinderen van het Belgische Sukhi Home in Kathmandu, Nepal.

LezingPol

In 2012 bracht Pol Goossen zijn boek ‘Koningswens’ uit waarin hij twee parallel lopende verhalen uit zijn leven vertelt. Hij beschrijft hoe hij grootvader is geworden, over wat dit doet met een mens en over de vreugde én de angst die het grootvaderschap met zich meebrengt. Daarnaast belicht hij ook het verhaal van een hoogsensitief persoon die de zorg voor zijn dementerende moeder op zich heeft genomen. Tijdens de lezing leest Pol Goossen fragmenten uit het boek voor.

Sukhi Home verzamelt fondsen voor de bouw van een nieuw, ecologisch en aardbevingsbestendig gebouw voor 80 straat- en weeskinderen uit Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, één van de armste landen ter wereld.  Om de lokale economie te stimuleren zal voluit worden samengewerkt met lokale bevolking. Er zal ook op een minimalistische manier en met ecologische en lokale grondstoffen worden gebouwd. En het project zal zelfbedruipend zijn dankzij het recupereren van regenwater, de plaatsing van zonnepanelen en het gebruik van biogas in de keuken.

“Ik ben een grote dierenvriend, waarom dan geen kindervriend? Sympathiseren voor weerlozen is bij mij genetisch bepaald. Met ‘weerlozen’ bedoel ik: mensen met een fysieke of mentale beperking, sommige bejaarden en ook kinderen. Ik zal dus met graagte mijn steentje bijdragen voor de weeskinderen van Sukhi Home”, laat Pol Goossen enthousiast weten.

“De bouwgrond net buiten Kathmandu werd reeds aangekocht, de plannen zijn klaar. Nu nog de nodige financiële middelen verzamelen om met de bouwwerken te starten.”, weet Catherine Maes, voorzitster van Sukhi Home te vertellen.

Praktisch:
STUK, Naamsestraat 96, Leuven (zaal Auditorium)
vrijdag 6 maart 2015 om 20u
Tickets: 10€ te koop aan de kassa

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.