Eerste editie Cuisson d’Or awards in Leuven

Dinsdag 3 maart vond in Salons Georges de uitreiking plaats van de Cuisson d’Or-awards. De wedstrijd beloont horecazaken die gasten een positieve beleving bieden op álle vlakken. De winnaars in verschillende categorieën werden op gepaste wijze beloond en in de bloemetjes gezet.

Meer dan kookkunst
De vzw Cuisson d’Or verenigt horeca-uitbaters in een wedstrijd die focust op meer dan wat op het bord komt, met name op de hele ervaring die ze hun gasten bieden. Van een vriendelijk onthaal en een helder menu tot kraaknette tafels en een vlotte samenwerking tussen keuken en zaal.

Feestelijke uitreiking
Een 90-tal horecazaken waagden hun kans in de categorieën logiesverstrekkende bedrijven, drankgelegenheden, eetgelegenheden (brasseries, restaurants, frituren …), feestcatering en personeel. Een professionele jury voorgezeten door Frans Rombouts – hoofdredacteur van Horeca Magazine en Cook Magazine – bezocht de deelnemers en beoordeelde ze volgens criteria eigen aan de categorie. De uitreiking vond plaats onder grote belangstelling, in het Leuvense Salons Georges. Circa 250 aanwezigen genoten van de feestelijke avond met Belle Perez als muzikale act en Gene Thomas als gastheer.

Waardige winnaars
Sofie’s Choice (Roeselare) ging aan de haal met de hoofdprijs in de categorie restaurants, De Repertoire (Herentals) in de categorie brasseries, B&B Charming (Brugge) won het bij de logiesverstrekkende bedrijven, en Restaurant Bij u Thuis (Lochristi) werd verkozen tot beste feestcateraar.

Sofie’s choice werd verkozen als “Eminence” van de wedstrijd, de hoogste onderscheiding.

In Restaurant Sofie’s Choice serveren chef Sofie en hofmeester Erwin Decabooter een Frans-Belgische keuken met een verfijnde en creatieve toets in een ongedwongen sfeer. De creativiteit en de verfijning Sofie’s gerechten worden door Erwin perfect begeleid met heerlijke exclusieve dranken. Hij is trouwens niets voor niets sherry-ambassadeur en watersommelier. Voor Sofie en Erwin moet een bezoek aan Sofie’s Choice een zalige totaalbeleving voor de gasten zijn.

Sofies-choice

De Carrièreprijs voor een opmerkelijke loopbaan in de horeca ging naar Il Trionfo in Knokke. Le Martin Pêcheur in Fauvillers ontving de prijs voor Jonge Belofte. En Wendy De Schepper van restaurant Bokmolenhoeve (Lokeren) werd Afwasser van het jaar.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.