Opening ESAT II

Vandaag werd het nieuwe ESAT-gebouw plechtig geopend. Bart Nauwelaers, Departementsvoorzitter van ESAT, verwelkomde het talrijk aanwezige publiek op deze feestelijke namiddag. Vervolgens gaf hij het woord aan Michiel Steyaert, Decaan van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en grote bezieler van dit project.

Opening ESAT II

Opening ESAT II

Koen Debackere, Algemeen Beheerder KU Leuven onthulde samen met ESAT-huisbeeldhouwer Joos Vandewalle het kunstwerk dat hij speciaal voor deze gelegenheid gemaakt had. Het werk verwijst naar de eenheid van ESAT.

Opening ESAT II

Natuurlijk kregen ook rector Rik Torfs en burgemeester Louis Tobback de gelegenheid om het publiek toe te spreken. Philippe Muyters, Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport was de volgende in de rij. Het slotwoord wascweggelegd voor een vrouw, Katlijn Malfliet, Vicerector van Cultuur-, Diversiteits- en Duurzaamheidsbeleid. Zij had de eer om het 7m hoge kunstwerk van Wouter Mulier, “De Bliksemboom”  in te huldigen. Dit werk verwijst naar de verscheidenheid van ESAT.

Opening ESAT II

Opening ESAT II

Zoals we dat van ESAT gewoon zijn, werd de avond afgesloten met een geweldige receptie met als primeur het enige echte ESAT-bier speciaal gebrouwen door de KU Leuven brouwerij. Voor de hongerige magen was er een rijdende frietkraam die aan de lopende band frieten bakte. In de verschillende lokalen kregen de geïnteresseerden uitleg over een ruim aanbod aan onderzoeksdemo’s.

Opening ESAT II

Opening ESAT II

Opening ESAT II

De sobere en functionele architectuur van het nieuwe ESAT-gebouw gelegen in het prachtige Arenbergpark biedt onderdak aan een nieuwe generatie onderzoekers die hun steentje zullen bijdragen om de wereld te veranderen.

Opening ESAT II

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.