Schitter in je eigen videoclip!

Voor het project dance karaoke van Cie. Willi Dorner zoekt STUK deelnemers die verzot zijn op dansen.

Het concept: verschillende dansers verzinnen een eigen choreografie op muziek naar keuze. De clips worden onder professionele begeleiding van de Weense choreograaf Willi Dorner opgenomen op verschillende locaties in Leuven. De dansnummers worden vervolgens gebundeld op dvd en als een dance karaoke gepresenteerd tijdens STUK START (23 tot 25 september 2015).

Hoe gaat dance karaoke in zijn werk? Een groot scherm, een dansvloer en een dj staan ter beschikking. Zoals in een echte karaoke kies je een nummer met bijhorende choreografie en dan kan je je helemaal laten gaan op de dansvloer. Aan zowel de makers van de clips als de deelnemers van de karaoke wordt gevraagd om roze slippers en zwarte handschoenen aan te trekken. Op die manier sta je niet alleen in de schoenen van een ander, maar ervaar je ook hoe het voelt om je als een ander te bewegen.

Met dit project blaast dance karaoke de traditie van het samen dansen nieuw leven in door het in een setting van de entertainmentindustrie te plaatsen. Daarvoor zoekt STUK nog dansliefhebbers en natuurtalenten die op hun eigen favoriete plaat een aanstekelijk dansje ineen willen steken.

De opnames met Willi Dorner vinden plaats tussen maandag 18 mei en donderdag 21 mei (grotendeels overdag). De opname van 1 clip neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Als je wilt deelnemen aan dit project, stuur dan ten laatste op dinsdag 31 maart een mailtje naar dancekaraoke@stuk.be met volgende informatie:

  • Naam, leeftijd, ben je verbonden aan een bepaalde organisatie?
  • Het nummer waarop je wil dansen, liefst met een YouTube-link van de versie die je wil gebruiken.
  • Je beschikbaarheden tijdens de aangegeven dagen (hoe meer je beschikbaar bent, hoe de planning kunnen kan opgemaakt worden).

Uiterlijk midden april laat STUK je weten of je geselecteerd bent.

Zo zag dit project in Wenen eruit:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.