Urban Mic in het Depot

Het Depot is niet enkel een concertzaal waar gevestigde waarden een plek krijgen om op te treden. Het Depot is ook een broeihaard van talent. Dat talent krijgt onder verschillende vormen de nodige begeleiding binnen de Depot Academy. Zo zijn er de individuele trajecten die de artists in residence afleggen. Daarnaast zijn er de zoektochten naar jong talent tijdens de rock rally Rockvonk en de DJ-competitie 45 Toeren. Ook de Open Mic-avonden, die elke eerste woensdag van de maand plaatsvinden, kaderen in Depot Academy. Daar wordt een podium aan pril talent geboden.

urbanmic

Zo ook op de Urban Mic die woensdag plaatsvindt. Zoals bij een ‘normale’ Open Mic krijgt aanstormend muzikaal geweld carte blanche op het foyerpodium van Het Depot. Alleen draait het tijdens Urban Mic om R&B, rap, Hip Hop en Soul. Omdat het op de gewone Open Mic-avonden vaak moeilijk is om urban artiesten een plek te geven, organiseert Het Depot voor de tweede keer een ‘urban only’ avond, waar jong talent uit de urban music scene een kans krijgt om zich te tonen.

De eerste Urban Mic editie vorig jaar was een groot succes. Een goede samenwerking met BRE3DBEELD leidde tot een overvolle foyer en niets dan blije, getalenteerde jongeren én een supertrotse coach Stijn op het podium. Afsluiter Coely was een prachtige kers op de taart. Ook dit jaar zal er veel onontgonnen talent tonen wat ze in huis hebben en sluit de avond af met twee verrassingsacts van formaat. Urban Woorden, een Leuvense socio-culturele organisatie met een passie voor poëzie (slam), rap en performance, is de partner in crime voor deze editie van Urban Mic.

Het Depot heet iedereen woensdag 1 april om 20u welkom voor een gratis dosis beats, rap, slam poetry en soul.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.