Ithaka 23 bijna van start

Jaarlijks organiseert LOKO Cultuur, de cultuurafdeling van de Leuvense Studentenkoepel LOKO, het beeldende kunstenfestival Ithaka. Over enkele dagen begint de 23ste editie van dit evenement. Dit jaar is er gekozen om geen thema in te voeren, om de kunstenaars de volledige vrijheid te geven in het proces naar hun kunstwerk toe.

Deze editie van de tentoonstelling vindt plaats in de Vital Decosterstraat 102, te Leuven. Dit leegstaande gebouw fungeerde vroeger nog als instituut voor bacteriologie en als instituut voor land- en waterbeheer. Van dinsdag 24 tot en met zondag 29 maart zal het gebouw dienen voor de expositie van Ithaka. De tentoonstelling is geopend tussen 16 uur en 23.30 uur op weekdagen en tussen 12 uur en 18 uur in het weekend.

Veertien kunstenaars en kunstenaarsduo’s zullen hun kunstwerk tentoonstellen. Er zullen werken te bezichtigen zijn van Emilie Neyt, Natasja Mabesoone, Nadia Randriamorasata, Dries Segers, Emre Celikcan, het duo Lukas Verdijk en Vesna Faassen, Anneleen Steenbergen, Ritsart Gobyn, Karen Vantvelt, Korneel Boeve, het duo Rob Jacobs en Jana Coorevits, Lola Pertsowsky, Margot De Clerck en Kaïn Walgrave.

Diverse randactiviteiten maken van Ithaka een compleet festival. Dinsdag 24 maart bieden we een kortfilmavond aan, waarbij de bezoeker diverse kortfilms van jonge makers kan bezichtigen, de avond wordt afgesloten met een muzikale noot. Woensdag 25 maart staat de expositie in thema van de poëzie en tonen twee dichters ons hun creatiefste kant. Doorlopend zal er ook een vintagemarktje zijn. Donderdag 26 maart viert Ithaka feest, verschillende bandjes en DJ’s geven het beste van zichzelf. Vrijdag 27 maart vindt er een jamsessie plaats. Ook in het weekend blijft Ithaka open, zaterdag 28 maart zijn er doorlopend workshops voor de kleinsten en zondag 29 maart is er koffie en taart.

Dagelijks voorzien de studenten van kunstwetenschappen rondleidingen om 19 uur aan de bar; vrijdag zullen deze in het Engels doorgaan en zaterdag op kinderformaat.

Door de gratis toegang en centrale ligging wordt getracht het kunstenfestival toegankelijk te maken voor iedereen. De catalogus met gedetailleerde informatie over alle werken is te verkrijgen voor slechts 1 euro aan de inkom. Verder kan er steeds een drankje worden geconsumeerd in de speciaal ingerichte bar.
De organisatie bestaat uit cultuurcoördinator Hannah De Neve, stafmedewerker Jasmien Schutz, stagiaires Chloé Stalmans, Mariska Gellaerts en Femke Timmerman en projectmedewerkers Zeynep Kubat en Caroline Van Cauwenberge. Het team wordt bijgestaan door de helpende handen van een heleboel vrijwilligers.

Meer informatie en de volledige programmering kan je vinden op www.ithaka23.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.