Parking Vaartkom: oplossing voor parkeren in de Vaartkom

Half juni gaat de nieuwe Parking Vaartkom open. Deze parking zal dienen als bestemmingsparking voor de Vaartkom en als randparking voor bezoekers van de binnenstad. Vanaf dan zullen de vastgelegde – aantrekkelijke – parkeertarieven gelden. Op 1 april gaat alvast een gedeelte van Parking Vaartkom open voor bezoekers van de Vaartkom. Tot de beheerder is aangesteld (juni 2015) zal het mogelijk zijn om hier gratis te parkeren.

De parking is een onderdeel van het beeldbepalende gebouw met parking en studentenhuisvesting in de verste hoek van het Engels Plein, tegen het viaduct en de Keizersberg. De stad is eigenaar van 400 van de 1000 parkeerplaatsen en kan zo mee het parkeerbeleid sturen. De overige 600 plaatsen zijn van ontwikkelaar Ghelamco.

De stad heeft met de ontwikkelaar een samenwerkingsovereenkomst afgesloten die onder andere de parkeertarieven en de vorm van uitbating en exploitatie vastlegt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.