Time for Vinyl, nieuwe Leuvense start-up

De ‘vintage hype’ is volop aan de gang en vinyl is opnieuw hip: jonge mensen willen de hype volgen en ouderen worden nostalgisch bij het zien van LP’s. Time for Vinyl speelt handig in op deze hype door ongebruikte vinylplaten om te vormen tot design klokken.

Time for Vinyl
Time for Vinyl is een Leuvense start-up. Jeroen Vandevenne (18j, student TEW aan KU Leuven) en zijn team specialiseren zich in het vervaardigen van design klokken uit gerecycleerde vinylplaten. Zo is er naast een aanbod standaardmodellen ook de mogelijkheid tot personalisatie.

Ontstaan
Time for Vinyl bvba is het vervolg van een succesvol mini-onderneming verhaal. Bij een mini-onderneming starten studenten een bedrijf op voor een gelimiteerde periode. Time for Vinyl behaalde als mini-onderneming verschillende prijzen waaronder ‘Onderneming van het jaar’. In de zomer van 2014 nam Time for Vinyl deel aan de Europese finale waarop de winnaars van alle Europese landen vertegenwoordigd waren.

Na deze successen besliste Jeroen Vandevenne, ex-lid van de mini-onderneming, Time for Vinyl verder te zetten als een ‘echt’ bedrijf. In oktober 2014 werd Time for Vinyl bvba opgericht. Kort hierna sleepte Time for Vinyl een plaats in de wacht bij start-up incubator Start-it@KBC.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.