Leuvens Alumni Orkest brengt hommage aan Bach, Beethoven en Brahms

Het Leuvens Alumni Orkest (LAO) brengt op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2015 een hommage aan de drie grote B’s van de klassieke muziek: Bach, Beethoven en Brahms, oftewel: B Majeur.

Bach voor een groot symfonisch orkest? Het lijkt een anachronisme. Maar Edward Elgar, de componist van het wereldberoemde celloconcerto en de Pump and Circumstance Marches, maakte een indrukwekkende orkestversie van Bachs Fantasia en Fuga in c.

Het vioolconcerto van Brahms is een van de mooiste concerti die voor het instrument zijn geschreven. Zo’n concerto vraagt natuurlijk om een groot solist, en het LAO verwelkomt dan ook graag Yossif Ivanov (zie foto boven). Als 16-jarige won hij de First Grand Prize op het “Concours Musical International de Montréal”, en nauwelijks twee jaar later de tweede prijs en de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien concerteert hij zowat overal ter wereld met de grootste orkesten.

Tot slot brengt het Leuvens Alumni Orkest de zesde symfonie van Beethoven, de Pastorale: een symfonie die de lentepracht in de concertzaal brengt!

Programma

  • Fantasia en Fuga in c van J.S. Bach, ork. Elgar
  • Vioolconcerto in D op. 77 van J. Brahms – solist : Yossif Ivanov
  • Symfonie nr. 6 in F ‘Pastorale’ op. 66 van L. Van Beethoven

Praktisch

  • Op zaterdag 9 mei 2015 20:15 en zondag 10 mei 2015 om 15:00
  • Aula Pieter de Somer, Deberiotstraat 24, Leuven
  • Dirigent: Hans Casteleyn, presentatie: VRT-nieuwsanker Wim De Vilder
  • Tickets en info via http://www.lao.be of via 016/32.03.40 (Cultuurcoördinatie KU Leuven)

leuvens_alumni_orkest_bach_brahms_beethoven_mei_2015

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.