La Stanza

Italiaans restaurant La Stanza hoeft beslist geen introductie meer. La Stanza is zo’n begrip in Leuven en omstreken dat ze het zich kunnen permitteren om noch een website, noch een facebookaccount te hebben. Het is niets voor niets dat je weken op voorhand moet reserveren om hier een plekje vast te krijgen. Maar kijk, soms kan een mens al eens geluk hebben. Op zoek naar een locatie om te eten met ons vriendinnengroepje, lukt het mij zowaar om een tafel voor zes te serveren slechts één week op voorhand.

La Stanza in de Wandelingenstraat straalt ouderwetse Italiaanse charme uit met een interieur waarin rood de hoofdkleur is. Met een lekkere maaltijd in het vooruitzicht kozen we elk een plekje aan tafel. Wel een beetje jammer dat de stoelen zo breed waren. Hierdoor zaten we wat verder van mekaar zaten dan gewenst en verliep de conversatie tussen de personen aan de uiteinden van de tafel wat moeizamer.

De menukaart van La Stanza is behoorlijk uitgebreid, wat de keuze er natuurlijk niet makkelijker op maakte. Al de gerechten klonken overheerlijk. Uiteindelijk slaagden we er alle zes in een keuze te maken. Interessant om weten, is dat La Stanza ook glutenvrije pasta serveert. Bijna elke pasta is in een glutenvrije versie verkrijgbaar. Ideaal, want één van mijn vriendinnen heeft een glutenallergie.

De bediening kon beter. Het was duidelijk dat de dame in kwestie er bijna helemaal alleen voor stond in het stampvolle restaurant, wat maakte dat we soms moeite hadden om haar aandacht te trekken en dat het wat langer duurde er er olijfolie en zout op tafel verschenen.

Na een aanvaardbare wachttijd die we doorbrachten met babbelen en nippen van een glaasje prosecco, verschenen onze gerechten aan tafel. Helaas bleek de risotto die mijn vriendin met de glutenallergie had besteld, gebonden te zijn met een ingrediënt dat gluten bevatte. Bij het serveren van de risotto, realiseerde onze dienster zich de fout en keerde ze prompt met het gerecht terug naar de keuken.

Door dit foutje moest onze vriendin nog een tijdje langer op haar eten wachten, terwijl iedereen aan tafel al bediend was en aan het eten kon beginnen. Gelukkig kwam zo’n tiental minuten later haar risotto eraan. Mijn sogliola squisita (verse pasta met tongfilet, scampi en venusschelpen) was overheerlijk. Echt genieten! Ook mijn tafelgenoten waren tevreden over hun gerechten. Wie houdt van verse pasta zal zeker niet teleurgesteld worden bij La Stanza. De iets mindere bediening neem je er dan graag bij.

De prijzen van de pasta’s bij La Stanza variëren tussen de 13 en de 25 euro.

Pasta "gulusa"

 Risotto Mare e Monti

Sogliola squisita

 Duetto di ravioli

Ravioli Alle Verdure

Praktisch
Wandelingenstraat 8, 3000 Leuven
016 50 30 66

Onze keuze
Sogliola squisita: Verse pasta met tongfilet, scampi en venusschelpen, met verse tomaat en witte wijnsaus
Duetto di ravioli: Verse ravioli gevuld met zalm in een saus van scampi, courgette, kikkererwten, verse tomaat, witte wijn, geurige kruiden en verse ravioli gevuld met ricottakaas en spinazie in een saus van gorgonzola, mascarpone, rucola, okkernoten en pijnboompitten
Risotto mare e monti: Italiaanse rijstschotel met scampi, asperges, champignons, verse tomaat, witte zijn, peterselie en geurige kruiden
Ravioli Alle Verdure: Verse ravioli gevuld met ricottakaas en spinazie in een saus van gegrilde groenten, tomaat, verse basilicum en geurige kruiden

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.