Het Leuvense vrouwenkoor Capella Concinite bestaat 50 jaar!

In 2015 bestaat het Leuvense vrouwenkoor Cappella Concinite 50 jaar!

De Cappella Concinite werd in 1965 opgericht als kinderkoor door Karel Aerts. Van bij de aanvang was het koor verbonden aan de Leuvense Sint-Kwintensparochie en het luisterde de wekelijkse erediensten op met Gregoriaanse gezangen en eenvoudige polyfone muziek. Al gauw kreeg het koor bekendheid in binnen- en buitenland en volgden deelnames aan grote koorfestivals en concerten.  Sinds april 2009 wordt Concinite geleid door Ludo Claesen.

Ze vieren dit jubileum met 2 concerten in de Sint-Kwintenskerk in samenwerking met 30CC Leuven. Deze gaan door op zaterdag 25 april om 20u en op zondag 26 april om 15u in de Sint-Kwintenskerk.

Op het programma staat het Stabat Mater (Pergolesi), Aurora Lucis (Vic Nees)en Cantico del Sole, een creatie van onze huidige dirigent Ludo Claesen. Deze 3 werken zijn elk kenmerken voor een bepaalde periode die kenmerkend zijn voor een periode uit die 50 jaar koorgeschiedenis.

Meer informatie over de concerten en de ticketverkoop kan je hier vinden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.