Voorstelling vernieuwd zomerprogramma stad Leuven

grootverlof

Deze ochtend stelden schepen Dirk Vansina en Denise Vandevoort het vernieuwde Leuvense zomerprogramma voor. Onder de noemer ‘Het Groot Verlof’ wordt een totaalaanbod aangeboden met muziek, dans, straattheater, gastronomie, pop-upbars en picknicks, verspreid over heel de stad en heel de zomer lang. De titel ‘Het Groot verlof’ verraadt een beetje nostalgie naar de tijd dat we nog op de schoolbanken vertoefden en het zomerverlof wel eeuwig leek te duren. De voornaamste elementen van het vernieuwde programma zijn zomer, openlucht, ontmoeting, ambiance en beleving. De zomer begint op 10 juli meteen knallende openingsavond. Percussie en opzwepende ritmes worden afgewisseld met straattheater van hoog niveau.

De volgende drie vrijdagen (17, 24 en 31 juli) worden alle registers open getrokken. De Oude Markt en de Grote Markt zullen als vanouds ruimte bieden aan muzikale topnamen en ambiancemakers. De Vismarkt blijft ‘the place to be’ voor mensen die al eens een danspasje willen wagen. Het De Layensplein verwelkomt muzikale straat- en dansacts. Via de verrassende Muntstraat die zal baden in een gezellige ‘New Orleans’-sfeer, bereik je het Hogeschoolplein waar je rustig kan chillen en je van de ene verrassing in de andere valt. Nieuw is ook De Romaanse Poort als locatie voor een spits jongerenaanbod op vrijdag 17 en 24 juli. De jeugddienst werkt samen met enkele enthousiaste jongeren aan een programma voor de Leuvense tieners. De programmatie van de grote muzikale acts gebeurt in samenwerking met muziekcentrum Het Depot.

Verder vullen als vanouds Hapje-Tapje en M-idzomer het programma aan om van 2 augustus een topweekend te maken.

Voorstelling vernieuwd zomerprogramma stad Leuven

Ook filmliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken. De stad is opnieuw het decor voor Zomerfilms. Samen met Cinema ZED worden een een negental toplocaties om tot openlucht-cinema-voor-een-avond omgetoverd. Op de affiche staat een bonte mengelmoes van grote klassiekers, kaskrakers en ander lekkers.’ Het volledig programma en de juiste data worden pas in juni bekend gemaakt op www.zomerfilms.be.

Voorstelling vernieuwd zomerprogramma stad Leuven

Leuven wil zich met dit programma nog sterker als een stad op mensenmaat profileren die bewoners én bezoekers een extra fijne en gezellige vakantie wil bezorgen. De troefkaarten van Leuven in Scène – sfeer, spektakel, stad – worden gekoppeld aan muzikale sterkhouders zoals we die van Beleuvenissen gewend zijn. Leuke dingen beleven en vrienden ontmoeten staat daarbij centraal en wordt versterkt door extra programmatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.