Filmvertoning Mamma Irma

Op zaterdag 18 april 2015 wordt in het Depot de film ‘Mamma Irma’ van het fenomeen Remo Perrotti in Leuven vertoond. Deze documentaire over de oergeneratie van Italiaanse mijnwerkersmigranten is bestemd voor een zeer divers publiek: voor alle Leuvense Italianen en niet-Italianen, Limburgers of vrienden van, voor iedereen die een inkijk wil krijgen in de verhalen, de wensen en verzuchtingen van de Belgo-Italiaanse gemeenschap, voor de Italië-liefhebber, de geschiedenisstudent, de antropoloog, erfgoedliefhebber, enz. De film blijft bijna een jaar na lancering het éne cultureel centrum na het andere vullen en het publiek inpakken. De film wordt ingeleid door de regisseur en vooraf gegaan door een mini-concertje van acteur/zanger Vincenzo Petrelli. Na de vertoning wordt er nog een feestje gebouwd met een concert, wijn en Italiaanse hapjes.

Het concert wordt verzorgd door The Al Paone Band. Zij brengen dansbare italoswing recht uit de Amerikaanse maffiafilms, afgewisseld met italiaanse klassiekers en tarantella. Remo Perrotti is een creatieve duizendpoot en actief als cineast, videoclipmaker (Triggerfinger, Leki), muzikant (Radical Slave, The Neon Judgement) en deejay.

Mama Irma

Programma
20u: welkom door MC Fulvia Chiulli
20.10u: korte inleiding film door Remo Perrotti
20.20u: Vincenzo Petrelli a capella solo
20.40u: Filmvertoning Mamma Irma (52 minuten)
21.35u: Afterparty met Italiaanse hapjes, wijn en The Al Paone Band

Tickets kunnen online besteld worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.