Matadi

20150405_145750

20150405_145942

Leuven is weer een ijsjespaleis rijker. Sinds 04 april kan je aan de vaart, ter hoogte van de Gamma, bij Matadi ijsjes gaan likken. Matadi is gehuisvest in een mooi omgebouwd vrachtschip uit 1929.

De triple choc en cafe m├ęditerranee die we konden proeven waren alvast erg geslaagd en ook de andere smaken beloven veel goeds. Bovenop het dek zijn leuke bankjes voorzien zodat je tijdens het likken kan genieten van het leven op en naast de vaart. Deze leuke boot is alvast een perfecte motivatie om op je fiets te springen voor een ontspannend ritje. Lust je geen ijs? Geen probleem want je kan er ook een fris pintje drinken.

Praktisch
Kolonel Begaultlaan 7, Leuven (Wilsele)
coupe@matadi.be
http://www.coupematadi.be/
+32 (0)16 20 86 06

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Matadi”

Carolien Coenen
(on april 6th, 2015 at 10:21)

Klinkt super! Ben benieuwd! En nu maar hopen dat de lente snel haar beste beentje voorzet.

 
Jeannine
(on april 7th, 2015 at 21:08)

Inderdaad een super boot . Vandaag met een lekker ijsje op het dek in de zon,
wat wil een mens nog meer……..

 
van de velde conny
(on april 8th, 2015 at 19:48)

komen zeker eens af

 
Hugo Boels
(on april 21st, 2015 at 10:37)

Eigenlijk onverantwoord van de Stad Leuven om op die plaats een uitbatingsvergunning af te leveren. Die boot ligt naast een van de drukste fietspaden van Leuven, daarenboven aan een gevaarlijk kruispunt en in de buurt van grote winkels met uitgaande autoparking. Het fietspad is maar zo breed als voor 2 kruisende fietser. Je mag er niet aan denken wat er allemaal op een zomerse dag kan gebeuren wanneer senioren en ouders met hun kinderen op dat fietspad zomaar plots besluiten af te stappen.
Ik vrees voor zware aanrijdingen en valpartijen, gevloek en getier. En waar gaan al die stoppende ijsjestoeristen hun wagen plaatsen?
Geluk nog dat er naast het kanaal een vangrail is, waar al die fietsen (voorlopig) gratis kunnen tegen gegooid worden. Dat verkleint natuurlijk de breedte van het al niet te brede fietspad…
Vermits heel wat fietser niet durven, of het vertikken om de fietsbel te gebruiken, of er gewoon geen hebben, is dit weer een nieuwe ergernis plaats bij voor al wie rustig en veilig wil fietsen in Leuven…

 
hedwig
(on mei 3rd, 2015 at 15:52)

Hoewel ik de reactie van Hugo wat zuur vind, zit er wel een terechte bekommernis achter.
Zelf fiets of loop ik regelmatig langs de vaart en het is inderdaad oppassen geblazen wanneer de “ijsjesboot” open is. Mensen houden plots halt op het fietspad, komen van de boot en lopen het fietspad op zonder uit te kijken, de gestalde fietsen of hun berijders staan deels op het fietspad en belemmeren de doorgang. Mij lijkt dat de eigenaars van de boot hieraan tegemoet kunnen komen door hun klanten te waarschuwen – via borden? – dat ze zich op een druk fietspad begeven en dat ze dus moeten uitkijken. Misschien ook een fietsenstalling voorzien op de parking vlak tegenover de boot. Dit zou de hinder op en naast het fietspad wellicht verminderen (maar impliceert wel dat de mensen dan de rijbaan moeten oversteken wat uiteraard ook weer risico’s met zich brengt).