Een verfrissende gratis expo over de geschiedenis van STUK

Was het nu ‘t Stuc, STUC of STUK? Altijd al willen weten wat STUK te maken heeft met mei ’68? Welke artiesten in ‘t Stuc werkten? Wanneer de c vervangen werd door de k? Wanneer STUK naar de Naamsestraat verhuisde? Waarom zowel de sjaal van choreografe Pina Bausch als een sjaal van voetbalclub OH Leuven belangrijk waren voor STUK? Op al die vragen krijg je nu een antwoord.

stuk

Ook tijdens de paasvakantie kan je gratis de expo Was het nu ‘t Stuc, STUC of STUK bezoeken. Daarin komt de rijke geschiedenis van het kunstencentrum helemaal terug tot leven. Filmpjes en foto’s uit de oude (en nieuwe) doos loodsen je in vogelvlucht door de afgelopen vier decennia. Centraal in de expo hangt een rail met daaraan een veertigtal objecten die bepalend waren voor het kunstencentrum, telkens vergezeld van een anekdote van een betrokken artiest, (ex-)collega, journalist … Zo vertellen onder meer Alain Platel, Willem Jan Neutelings, Bart Eeckhout, Wim Vandekeybus, Meg Stuart, Kenny Thompson en Jan Fabre hun eigen stukje geschiedenis. Achteraan vind je een analoge Facebookwand waar je je eigen profiel, eventueel met een speciale STUKherinnering, kan uithangen. Zo ontdek je wie je nog kent uit jouw STUKtijd. Op de jukebox kan je plaatjes kiezen uit 37,5 jaar STUKconcerten. De dansvloer hebben we er niet voor niets naast gelegd!

stuk2

Was het nu ‘t Stuc, STUC of STUK is de ideale expo om tijdens de paasvakantie te bezoeken! Is het druilerig, zit je zeker goed in de STUK Expozaal. Is het zonnig, kan je na het bezoek aan de expo nog nagenieten met een frisse pint op het terras van het STUKcafé!

stuk3

Nog te bezichtigen tot 24 mei.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.