Tiende Digitale Week

Van 20 tot en met 30 april loopt in Vlaanderen de tiende Digitale Week. Overal te lande lopen projecten om een breed publiek nog meer te laten kennismaken met allerlei digitale toepassingen. Ook Leuven springt mee op de kar, met een interessant aanbod gaande van een TabletCafé tot 3D-printing.

“Het belang van computers, smartphones, tablets en alle digitale toepassingen kan niet meer onderschat worden. Toch is een grote groep mensen niet of niet helemaal mee. Daardoor ervaren zij elke dag opnieuw drempels om aan het gewone openbare leven te participeren”, aldus Denise Vandevoort, schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, gelijke kansen, diversiteit en Noord-Zuidwerking. “En die drempels vind je echt overal: het sms-parkeren, klantenkaartensystemen, bibliotheekmateriaal ontlenen, digitale camera’s, bereikbaar zijn via gsm, een gps … voor velen een evidentie, voor anderen niet. We kunnen er ook niet zomaar een doelgroep op kleven, je vindt deze mensen overal, van jongeren tot senioren, van mensen in armoede tot mensen die goed hun brood verdienen. De Digitale Week is voor mij een geknipt initiatief om enerzijds aandacht te vragen voor die digitale kloof en anderzijds er ook wat aan te doen.”

Van online boeken tot 3D-printing
Wat valt er in Leuven te leren? De Bib Leuven loodst je met een handige gids door haar digitaal aanbod, van mooie digitale prentenboeken tot meer dan 3000 buitenlandse kranten. Kom je langs voor het boekje? Bekijk dan zeker ook W@sD@, een ludieke expo die typische digitale woorden op een bevattelijke manier duidelijk maakt, of ontdek of digitaal lezen iets voor jou is in een boeiende workshop.

Ook Link in de Kabel is weer van de partij: in Treasure Hunt trek je gewapend met een smartphone door Leuven op zoek naar een verborgen schat. Bezorgde ouders kunnen bij hen ook terecht voor een infosessie over sociale media. CBE Open School denkt al volop aan de vakantie en leert je online je vakantie plannen én boeken. In het TabletCafé van Vormingplus leren gebruikers dan weer van elkaar. En CVO Volt wijdt je in in de wondere wereld van het 3D-printen of helpt je een keuze maken in het brede aanbod van tablets. Meedoen? Niet twijfelen … alle aanbod is gratis, maar kijk uit, voor sommige activiteiten moet je op voorhand reserveren.

Praktisch
De Digitale Week loopt van maandag 20 tot en met donderdag 30 april, op vele plaatsen in Leuven. Je kan een gratis programmaboekje vinden in de bibliotheek in Tweebronnen. Ook op www.digitaleweek.be of leuven.bibliotheek.be vind je meer informatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.