Lenteconcert Leuvens Universitair Koor

Op dinsdag 5 mei 2015 om 20.30u brengt het Leuvens Universitair Koor, onder leiding van Koen Vits, het lenteconcert ‘Tenebrae illuminant’ in de Sint-Jan-de-Doperkerk (Groot Begijnhof) te Leuven.

Het LUK zingt een grotendeels dubbelkorig programma waarin het hulde brengt aan de eenvoudige pracht van het leven. ‘Tenebrae illuminant’, de duisternis brengt licht, staat voor de tegenstellingen die bezongen worden, maar die elkaar tegelijkertijd nodig hebben: de ochtend en de avond, de maan en de sterren. Het koor zingt onder andere het ‘Morgenlied’ van Rheinberger en ‘An den Mond’ van Kurt Bikkembergs. Het grote dubbelkorige werk op het programma, de ‘Messe pour double choeur’ van de Zwitserse componist Frank Martin, benadrukt de afhankelijkheid van de twee koren ten opzichte van elkaar.

Het Leuvens Universitair Koor is opgericht in 1969 en is een dynamische vereniging, bestaande uit honderd actieve en enthousiaste studenten van de K.U.Leuven met een gemeenschappelijke passie: zingen. Doordat het koor enkel bestaat uit studenten blijf het eeuwig jong en kan het zijn publiek een frisse, enthousiaste en homogene klank brengen.

A

Kaarten (VVK/ADD):
Student: €5 / €6
Cultuurkaart: €4 / €5
Niet-student: € 10 / €11

Info en reservaties via luk@studentenweb.org, 016/23 47 11 of Groot Begijnhof 31, 3000 Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.