DOCVILLE 2015 komt eraan

docville

Op 1 mei barst de 11e editie van DOCVILLE los en dat betekent: hoogdagen voor liefhebbers van documentaire cinema. Negen dagen lang kan je genieten van de meest spraakmakende, bekroonde, betoverende en begeesterde documentaire films van het voorbije jaar.

Het festival zet dit jaar meer dan ooit in op verdieping: heel wat vertoningen worden in- of uitgeleid door regisseurs die daarvoor speciaal naar Leuven afzakken. Daarnaast presenteert het festival opnieuw een reeks DOCVILLE+ Sessies: debatten rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.

Het festival opent met ‘Tales of the Grim Sleeper’, een knappe docu-thriller van de bekende regisseur Nick Broomfield en aanleiding voor de reeks Thrilling Docs. Andere blikvangers zijn de Oscarwinnaar ‘Citizenfour’, het verhaal van klokkenluider Edward Snowden, ‘Fed Up’, een onthullende film over de kwalijke gevolgen van suiker die ook wel de ‘Inconvenient Truth’ van de voedselindustrie wordt genoemd, ‘The Immortalists’ waarin twee wetenschappers het eeuwige leven najagen en ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’, de onthullende film over het boegbeeld van Nirvana. Een nieuw onderdeel in het programma is een selectie documentaires voor kinderen zoals het ontroerend mooie ‘Dancing in Jaffa’.

Dat er ook op het kleine scherm heel knappe dingen gebeuren op documentaire vlak, is ook DOCVILLE niet ontgaan en daarom organiseert het voor het eerst de Prijs voor Beste TV-documentaire. De 5 genomineerde reeksen ontdek je op de DOCVILLE website.

Het volledige programma is beschikbaar op de website van DOCVILLE. Je kan ook online de folder doorbladeren of downloaden. De folder wordt tevens verspreid als bijlage bij Knack Focus op 29 april.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.