Numismatica Leuven viert 50-jarig bestaan

vzw Numismatica Leuven bestaat 50 jaar. Dit heuglijke feit wordt op vrijdag 17 april 2015 om 19 uur gevierd in het stadhuis van Leuven.

Tijdens de viering worden enkele verdienstelijke leden gehuldigd. René Waerzeggers zal een uiteenzetting geven over munten en Leuven en de historiek van de club, waarna meester-graveur Paul Huybrechts zal vertellen over zijn werk en over de speciale uitgifte van een medaille ter gelegenheid van de verjaardag van Numismatica.

De verjaardagsuitgifte bevat een afbeelding van de woontorens van Sint-Maartensdal en zal in primeur tijdens de viering gepresenteerd worden. De medaille is uitgevoerd in 3 metalen: messing, alpaca en zilver en zal vanaf vrijdag ook te koop aangeboden worden. De viering wordt muzikaal opgeluisterd met een compositie die speciaal voor Numismatica Leuven geschreven werd door mevrouw Monique Jobin. Tijdens de receptie op het stadhuis kan je een kleine tentoonstelling bekijken met wat geschiedenis van de vereniging maar ook een aantal onverwachte gebruiken van “geld” in ons dagelijks leven.

numismatica numismatica2

Numismatica is uiteraard ook van de partij op de 49e internationale numismatische beurs op 1 mei 2015 in de Brabanthal, die dan gevuld zal zijn met zowat 300 tafels (600 meter) van 150 standhouders uit 10 Europese landen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.