Week van de duurzame voeding en (h)eerlijk ontbijt voor scholen

Van 20 tot 24 april 2015 organiseert de stad Leuven de week van duurzame voeding voor de Leuvense CONDOR-scholen. Tijdens die week moedigt ze scholen aan om acties op touw te zetten rond biologische voeding, fair trade, voedselkilometers, vegetarische voeding … kortom het thema voeding gezien vanuit een duurzame bril.

Via alles wat we kopen en eten hebben we een impact op onze omgeving. Daar wil de stad de leerlingen bewust van maken. Het is de bedoeling mogelijkheden aan te reiken om het milieu, de natuur en het klimaat te sparen door te letten op wat we consumeren. Daarnaast wordt ook aandacht aan eerlijke handel, Noord-Zuidwerking en sociale duurzaamheid geschonken.

De stad biedt de scholen ondersteuning bij het uitwerken van dit thema via een draaiboek boordevol educatief materiaal (websites, lessenpakketten, animaties …) rond duurzame voeding. Daarnaast kunnen de scholen intekenen voor een aantal workshops van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) over de link tussen vegetarische voeding en duurzaamheid. Kortom, deze projectweek geeft kinderen de kans om op een aangename en speelse manier kennis te maken met duurzame ontwikkeling en te ontdekken dat ieder individu daar toe kan bijdragen.

(H)eerlijk ontbijt
Als afsluiter van de projectweek organiseert de stad voor de deelnemende scholen een bio-ontbijt. Op vrijdag 24 april 2015 genieten een 400-tal leerlingen uit 9 scholen van een (h)eerlijk, gezond, afvalarm, biologisch en lokaal geteeld ontbijt. Schepen Mohamed Ridouani ontbijt om 8.30 uur mee met de leerlingen van de Wijnpers.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.