Nieuwe buitenspeeldag op woensdag 22 april

Onder het motto van uitstel komt geen afstel, organiseert stad Leuven op woensdag 22 april een nieuwe Buitenspeeldag. Het oorspronkelijke evenement op 1 april werd afgelast omdat er volgens de weersvoorspellingen zwaar onweer op komst was. Met deze Buitenspeeldag wil de stad het signaal geven dat buiten spelen een recht is, ook in de stad.

De afdeling Sport en Jeugd van stad Leuven dagen alle kinderen (en ouders) uit om de tv een namiddag uit te zetten, om de smartphone en de tablet aan de kant te leggen en het huiswerk even uit te stellen. In samenwerking met Sporty vzw toveren de afdelingen Sport en Jeugd park Den Bruul op woensdag 22 april om tot een waar speelparadijs.

Alle kinderen van 0 tot 99 jaar kunnen deelnemen aan deze sportieve spelnamiddag waarbij plezier maken met elkaar centraal staat. Ze kunnen zich uitleven op springkastelen of proeven van sporten als acrogym, voetbal, basketbal … Ook de BURnBoys, jonge breakdance talenten uit het Leuvense, zijn aanwezig. Ze laten de toeschouwers genieten van hun acrobatische en muzikale talenten en jonge ge├»nteresseerden krijgen tijdens een jamsessie de kans om zelf te ondervinden hoe breakdance in z’n werk gaat. Daarnaast kunnen de kinderen ook kennismaken met de BURn MC’s. Van hen leren ze een eigen rap tekst maken op hippe beats.

De Buitenspeeldag start om 14.00 uur in park Den Bruul. Om 16.30 uur kunnen de kinderen een positieve boodschap neerpennen rond spelen en speelruimte en ze de wereld insturen tijdens een ballonoplating. Nadien kan iedereen nog genieten van iets lekkers. De activiteiten zijn vrij toegankelijk, helemaal gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

De Buitenspeeldag past in een campagne die kinderen en jongeren wil aanzetten om meer buiten te spelen en te sporten in hun onmiddellijke woonomgeving. Dit is niet altijd evident want binnenshuis zijn er allerlei verleidingen zoals de tv of de computer. De Buitenspeeldag wil daar verandering in brengen. Deze dag is het hoogtepunt van de campagne maar het is zeker geen eindpunt. Het is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en bovendien wordt hiermee op een positieve manier aandacht gevraagd voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Nieuwe buitenspeeldag op woensdag 22 april”

Conny
(on april 23rd, 2015 at 10:48)

Beste,

het zou fijn zijn als de correcte naam van de auteur onder het artikel staat.
Bedankt