1ste spadesteek nieuwe busstelplaats in Leuven

Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft vandaag het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe busstelplaats in Leuven. De nieuwe site op het spoorwegplateau is 6,5 hectare groot en zal plaats bieden aan 128 bussen en 300 medewerkers. Bij het ontwerp werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid, veilige werkomstandigheden en een goede inpassing in de omgeving. De bouw van de stelplaats past binnen de ontwikkeling van de hele Leuven-Noordsite. De nieuwe stelplaats kost 26 miljoen euro. De werken moeten begin juli 2016 voltooid zijn.

IMG_3299

IMG_3308

De stelplaats wordt gebouwd met aandacht voor innovatie en moderne technieken. Zo wordt in het onderhoudscentrum gewerkt met constructies die aanpasbaar zijn aan de grootte van de mecaniciens. Warmtepompen, groendaken en waterrecuperatie maken de stelplaats bovendien erg energiezuinig.

De stelplaats en bijhorende onderhoudscentrum worden aangelegd op het spoorwegplateau langs de Eénmeilaan in Leuven. Geluidsschermen, een gesloten wasplaats, tanken onder een luifel en de specifieke ligging van het kantoorgebouw zullen geluidshinder tot een minimum beperken. Ook beplanting langs de wanden, gebruik van groendaken en de keuze van materialen maken dat de stelplaats perfect geïntegreerd wordt in de omgeving. Ten slotte werd ook nagedacht over de indeling van het parkeerterrein en de ontsluiting van de site, zodat de bussen niet onnodig rondrijden bij het op- en afrijden van het terrein.

1_overzicht

2_overzicht_voor

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.