Dag van de Dans in STUK

dvdd

Op 25 april wordt kunstencentrum STUK helemaal omgebouwd tot een danshuis waar je gratis kan proeven en ge­nieten van dans in al zijn vormen en facetten. Samen met de Leuvense partners fABULEUS, WISPER, Mooss en Straatrijk presenteert STUK een boeiend programma voor jong en oud met voorstellingen, installaties, work­shops, dansfilms en een dansbattle. De Dag van de Dans is een nieuw initiatief waarbij Vlaamse en Brus­selse dansorganisaties de krachten bundelen om het draagvlak voor hedendaagse dans te verbreden en meer bemind te maken bij het grote publiek. De ‘kick off’ dit jaar is voor Leuven, maar vanaf volgend jaar zal de Dag van de Dans plaatsvinden in alle kleine & grote Vlaamse steden en Brussel. Exclusief voor deze Dag van de Dans brengt Wim Vandekeybus een kick off speech.

Kunstenpunt organiseert die dag ook een Staten Generaal voor de danssector en voor het publiek. Eerst geeft dansrecensent Pieter T’Jonck een stand van zaken van de dans en waar het in de toekomst naartoe moet. Daarna volgen drie sprekers uit drie verschillende professionele posities [een programmator (tbc) , een kunstenares (Ula Sickle) en iemand die de brug maakt tussen het amateurcircuit en de professionele sector (Natascha Pire)] die elk vertellen over hun persoonlijke praktijk.

Voor sommige activiteiten moet je op voorhand je plaatsen reserveren. Klik hier voor het volledig programma-overzicht en reserveer nu je tickets.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.