Jonge Leuvense topchef op affiche ‘The Great Belgian Beer Dinner 2015′

Op donderdag 23 april organiseert vzw Lekker Vlaanderen ‘The Great Belgian Beer Dinner 2015’. Vanaf 19 uur serveren Vlaamse culinaire toptalenten in de Leuvense universiteitshal een waaier aan topgerechten met Belgische kwaliteitsbieren. Een van hen komt uit Leuven: chef-kok Wim Dejonghe van restaurant Het Land aan de Overkant.

De anderen chefs die instaan voor de vierde editie van ‘The Great Belgian Beer Dinner’ zijn Vincent Florizoone van restaurant ‘Grand Cabaret’ (Nieuwpoort), Pascal Rubben van restaurant ‘’t Molenhof’ (Oostvleteren), Hans Lachi van restaurant ‘De Rooden Hoed’ (Antwerpen), Sam Van Houcke van restaurant ‘Onder de Toren’ (Hansbeke) en, last but not least, toppatissier Niek Bossaert (Heule). De bekende Antwerpse kaasaffineurs Michel en Frederic Van Tricht en Ganda Ham zullen eveneens van de partij zijn.

Wim De Jonghe (31) studeerde aan de hotelschool VTI Leuven. Hij liep stage in L’Orangerie bij Roland DeBuyst in Nossegem. Nadien ging hij als patissier aan de slag in de Boardroom in Heverlee, om vervolgens toch weer voor het kookfornuis te kiezen. Hij is nu al enkele jaren actief in restaurant Het Land aan de Overkant, eerst als sous-chef en daarna als chef. Zowel in 2012 als 2013 werd hij geselecteerd voor Jong Keukengeweld. Wim’s motto in de keuken is “houd het simpel en kook met evenwicht”.

Praktisch
donderdag 23 april 2015, om 19.00u
Universiteitshal, Naamsestraat 22, Leuven
Voor meer info en reservatie: www.lekkervlaanderen.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.