Bar Nine

We waren best wel teleurgesteld toen Ming restaurant sloot in januari 2015. Voor liefhebbers van Aziatisch eten was dit echt een topadres met lekkere gerechten op een toch wel bijzondere locatie.
Maar niet getreurd, in april zou er een nieuwe zaak openen van dezelfde uitbaters volgens een geheel nieuw concept – zo werd beloofd.

Wij dus daarheen nadat we hoorden dat Bar Nine de deuren opende.
Vermits het restaurant drie maanden was gesloten omwille van de herinrichting was ik erg benieuwd naar het interieur. Wie gesteld was op het interieur van Ming, zal zich ook nu thuis voelen. De indeling werd volledig behouden en ook het kleurenpalet werd niet grondig gewijzigd (zwart, grijs, iets meer hout in de afwerking). Zelf had ik er iets meer van verwacht. Het meubilair werd wel volledig vernieuwd. Ik ben er alvast niet rouwig om dat de blauw-witte stoelen met hoge rugleuning uit het beeld zijn verdwenen.

Het was om 19.30 u al vrij druk op het terras en in de zaak. Rechts van de lange toog bevonden zich heel wat mensen die iets kwamen drinken terwijl aan de ramen en aan de linkerkant van het restaurant een aantal tafels waren gedekt.

De menukaart is een mix van gerechten. Zo vind je o.a. garnaalkroketten, asperges en carpaccio bij de voorgerechten. Bij de hoofdgerechten kan je kiezen tussen tonijnsteak op de teppanyaki, filet pur van rund, paardensteak, wok van tijgergarnalen met eiernoedels. Maar ook balletjes in tomatensaus en hamburgers behoren tot de mogelijkheden.
Daarnaast kan je ook “fingerfood” bestellen waaronder Aziatische tapas.

Naar aanleiding van de opening van Bar Nine werden we getrakteerd op de huiscocktail op basis van witte Martini en een roze limonade. Oké voor mijn vriendin maar iets minder voor de mannen in het gezelschap die het niet zo op Martini hadden.
Op onze tafel verschenen als voorgerecht asperges à la Flamande, garnaalkroketten en carpaccio van filet d’Anvers. Iedereen was tevreden met zijn keuze en de smaak zat goed.

Daarna was het – wat lang – wachten op het hoofdgerecht.
Tijdens het wachten werd ons duidelijk wat er precies moet worden verstaan onder de combinatie van restaurant en bar. De hele zaak begon hoe langer hoe meer op een discotheek te lijken. De gewone lichten dimden en gingen uiteindelijk bijna helemaal uit terwijl er voortdurend spots in verschillende kleuren begonnen te flikkeren en rond te draaien.

Wellicht heel fijn als je wat komt drinken en kletsen maar persoonlijk verkies ik toch een wit of geel licht om mijn hoofdgerecht op te eten. Vooral in het rode licht was het soms moeilijk vast te stellen wat de kleur van je eten nu precies was.

Rond 22.00 u verscheen er ook een dj achter een draaitafel. De keuze van de muziek was op dat uur nog vrij rustig en werd door mijn gezelschap op prijs gesteld.

De door ons gekozen hoofdgerechten waren filet pur van rund, paardensteak, wok met tijgergarnalen en tonijnsteak. Ook hier geen klachten over het eten dat op mooi verzorgde borden werd geserveerd. In de gekleurde spots vereiste het alleen wat verder onderzoek om te weten welke kleur je eten eigenlijk had.

De bediening was nog een beetje zoekende en niet helemaal op mekaar ingespeeld maar dat lijkt me maar logisch in de eerste week na de opening. Onder het alziende oog van mevr. Wu Changying zal het zeker niet lang meer duren alvorens alles op wieltjes loopt.

Ik zie mezelf zeker nog eens een bezoekje brengen aan Bar Nine. Of voor een lekker drankje vergezeld van wat fingerfood of voor een diner. Maar in dat laatste geval zal ik toch voor een plaatsje op het terras gaan in de hoop dat de “lichtshow” niet tot daar reikt.

Al bij al toch jammer dat Leuvens meest kwaliteitsvolle Aziatische restaurant er niet meer is.

Praktisch
Oude Markt 9-10, 3000 Leuven
016 29 20 20
info@bar-nine.be
www.bar-nine.be
Facebook

 

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Bar Nine”

België voor de 3e keer op rij Wereldkampioen Biertappen « Leven in Leuven
(on juni 28th, 2015 at 22:20)

[…] Biertappen Marjolein Geuens (2014) en Allaine Schaiko in de Leuvense horeca, in de onlangs geopende Bar Nine. Het is overigens al de 9e keer dat België de Stella Artois World Draught Master titel weet binnen […]