Belgische première Citizenfour op DOCVILLE

Citizenfour gaat in première op DOCVILLE Documentaire Filmfestival op zaterdag 2 mei om 19u15 in 30CC/Wagehuys in Leuven. Nadien volgt er nog een vertoning op DOCVILLE, op dinsdag 5 mei om 19u30 eveneens in 30CC/Wagehuys. De vertoning op 5 mei wordt gevolgd door een DOCVILLE+ sessie ‘Hoe kostbaar is onze online privacy?’ met o.a. Bart Tommelein (Staatssecretaris voor Privacy) als panellid.

citizenfour

Citizenfour is het Oscarwinnende, derde deel van Laura Poitras’ trilogie over het Amerika van na 11 september. Poitras was al een paar jaar met de film bezig toen ze in januari 2013 gecodeerde e-mails ontving van een anonieme bron, citizen four, de man die later bekend werd als Edward Snowden. Een beklemmende documentaire thriller van ooggetuigen over één van de meest spraakmakende schandalen van het afgelopen decennium: een schandaal waarvan de volle omvang tot op heden nog altijd niet duidelijk is.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.