Leuvense studentenvereniging ESN wint de Lipton Big Splash

Honderdvijftigduizend waterballonnen, zestien studentenclubs, en hoewel de weermannen het niet hadden voorspeld, kwam zelfs de zon enkele keren van achter de wolken piepen. Kortom, de vierde editie van de Lipton Big Splash was een succes. De zestien grootste studentenverenigingen van Vlaanderen en Brussel kwamen afgezakt naar dé studentenstad bij uitstek: Leuven. Studentenvereniging ESN Leuven bleek onoverwinnelijk en wint een td ter waarde van 10.000 euro.

Op het Ladeuzeplein bekogelden de studenten elkaar met 150.000 gele waterballonnetjes. Eraan ontkomen of ze ontwijken, had geen zin: nat werd je sowieso. Zo’n 3000 studenten verenigden zich in zestien teams, met allemaal hetzelfde doel voor ogen: de eigen praeses zo droog mogelijk houden… en de praeses aan de overkant van het speelveld zo vaak mogelijk raken. 4.500 nieuwsgierigen kwamen hen onder luid gejoel aanmoedigen.

Dit jaar kwamen er trouwens enkele dappere nieuwelingen opdagen: studentensteden Antwerpen en Mechelen deden voor de eerste keer mee. In totaal waren ze met zestien: Ekonomika (Leuven), Vlaams Rechtsgenootschap (Leuven), Industria (Leuven), Scientica (Leuven), Quivr (Leuven), Politika (Leuven), AIESEC (België), Medica (Leuven), VTK (Leuven), ESN Leuven, Wikings-NSK (Antwerpen), Hermes Antwerpen, K.V.H.V. Brussel, Lukot en Cercle Saint-Louis (Brussel), Psychologische Kring én Kla & Pedagogische Kring (Leuven) en Mechelen students united (Mechelen).

Lukot en Cercle Saint-Louis (Brussel) en Ekonomika (Leuven) mochten het onder elkaar ‘uitvechten’ in de eerste halve finale. Uiteindelijk stootte Ekonomika door naar de finale, samen met ESN Leuven, die in de tweede halve finale won van Hermes Antwerpen.

Met tien teams had Leuven duidelijk de bovenhand. Het is dus niet zó verwonderlijk dat er twee Leuvens studentenverenigingen in de finale lijnrecht tegenover stonden: Ekonomika en ESN Leuven. In een bloedstollend spel, waarin de twee praesessen op een luchtkussen stonden, bekogelden de teamleden de praesessen met waterballonnen. De praeses die het vaakst viel, verloor. Ekonomika moest uiteindelijk het onderspit delven voor de vrouwelijke praeses van ESN Leuven. Zij mag zich Splash Queen noemen en is de grote winnaar noemen van de Lipton Big Splash 2015.

En Medica, de winnaar van vorig jaar? Die hadden blijkbaar niet genoeg geoefend en lagen er in de eerste battle uit. Al zijn ze van plan volgend jaar extra hard terug te slaan.

Lipton Ice Tea Big Splash 2015 - 29/04/2015 - Leuven, Belgium

Lipton Ice Tea Big Splash 2015 - 29/04/2015 - Leuven, Belgium

Lipton Ice Tea Big Splash 2015 - 29/04/2015 - Leuven, Belgium

Lipton Ice Tea Big Splash 2015 - 29/04/2015 - Leuven, Belgium

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.