OPEN M maakt namen bekend

Van 25 juni tot en met 31 augustus zet M – Museum Leuven opnieuw haar deuren open voor werk van beeldende kunstenaars uit de regio. Met 271 inzendingen zijn de inschrijvingen voor OPEN M alvast een groot succes. Hieruit selecteerde curator Ann Cesteleyn 10 kunstenaars die deze zomer hun werk aan het grote publiek tonen.

Ruimte voor talent van 19 tot 82 jaar
271 kunstenaars uit de regio dienden voor deze derde editie van OPEN M een dossier in. “OPEN M is een unieke gelegenheid om als curator de kunstscène van de provincie te ontdekken”, zegt curator Ann Cesteleyn. Bij de inzendingen zijn zowel mannen (127) als vrouwen (144) goed vertegenwoordigd. De oudste deelnemer is 82 jaar, de jongste 19.

Platform voor tien kunstenaars
Curator Ann Cesteleyn heeft nu een selectie van 10 kunstenaars klaar: “Alle 271 inzendingen vormen een boeiende staalkaart van het artistiek talent uit Vlaams-Brabant. Opmerkelijk is hoeveel kunstenaars met vorm en ruimte spelen in hun werk. Hieruit selecteerde ik werken die het beste tot hun recht zullen komen in de museumzalen en een boeiende expo opleveren.“

Deze zomer stellen volgende kunstenaars hun werken tentoon: Line Boogaerts, Ane Vester, Polien Boons, Roel Heremans, Johan Gelper, Sofie Haesaerts, Astrid Mingels, Kristien Daem, Niels Poiz en Denitsa Todorova.

slowly-slowly-white01

Dubbele buitenkans
Een professionele jury en een publieksjury kiezen in augustus de twee kunstenaars van OPEN M die een solo in het FeliXart Museum krijgen. Daar diepen ze binnen het Doe Stil Voort-traject hun werk verder uit van 27 september tot en met 8 november 2015.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.