Ballet Dommage brengt theater aan je voordeur

Met een leuke showcase in het centrum van Leuven gaf Ballet Dommage woensdag 29 april de aftrap van ‘VOLK: Fragment 1’. Op uitnodiging van cultuurcentrum 30CC trekt het theatercollectief de komende weken door de stad en de deelgemeenten om deur-aan-deur theatervoorstellingen te spelen. Staan ze straks ook bij jou op de stoep?

ballet-dommage_tcm31-74834

Ballet Dommage is het collectief van de jonge acteurs/theatermakers Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Ze volgden samen de masteropleiding drama aan het KASK Gent en creëren diverse projecten, binnen en buiten de theaterzaal en voor alle leeftijden.

“In ons theater staat de eerlijke ontmoeting tussen acteurs en publiek centraal”, zo verduidelijkt Katrien Valckenaers. “ ‘VOLK’ ontstond vanuit het gemis aan een dorpsgevoel in de stad. We merken dat veel mensen – ook wij – er in een cocon leven. We spreken af met vrienden en familie, maar blijven vaak in dezelfde kring van mensen circuleren. Wanneer er onverwachts aangebeld wordt, doen we voorzichtig open. In hoeverre staan we nog open voor onbekenden? En hoe goed kennen we onze buurt en de mensen in de straat?”

“Net daarom trekken we met Ballet Dommage van deur tot deur”, vult Maxim Storms aan. “Niet om iets te krijgen of te verkopen, maar net om iets te schenken: een korte voorstelling van zo’n 5 minuten. Omdat ons publiek eender wie kan zijn, spelen we vooral heel fysiek en zonder taal. Het decor komt mee in drie karren en de voorstellingen worden gespeeld door vrijwillige acteurs. Zowel jong als oud trekken met ons mee en delen hun spelplezier met de bewoners.”

Ballet Dommage trekt door Leuven op uitnodiging van cultuurcentrum 30CC. Voorzitter en schepen van cultuur, Denise Vandevoort verduidelijkt: “30CC wil niet alleen een theaterplek zijn waar het publiek naartoe komt, maar zet graag zelf ook de stap naar het publiek. Cultuur willen we zo binden met het stedelijke weefsel. Bovendien worden de voorstellingen gespeeld door vrijwillige acteurs, vooral uit het Leuvense. Zo geven we jonge makers, en spelers van alle leeftijden, de kans om hun spelplezier te uiten.”

Het hele project eindigt op zondag 31 mei om 15u in het Wagehuys met de ‘Presentatie van te grootse plannen’. Ballet Dommage toont er beeldmateriaal van de bijzondere tocht door Leuven en vertelt er meer over de drijfveren achter het project.

Praktisch
Van zaterdag 2 tot en met vrijdag 22 mei
‘VOLK: Fragment 1’ in de straten van Leuven en deelgemeenten. De gedetailleerde route vind je op www.30CC.be.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Ballet Dommage brengt theater aan je voordeur”

Ballet Dommage – VOLK Fragment 1 « Leven in Leuven
(on juni 9th, 2015 at 7:44)

[…] 2 tot en met vrijdag 22 mei 2015 toonde Ballet Dommage i.s.m. 30CC het deur-aan-deurproject ‘VOLK: Fragment 1‘ in Leuven. Niet thuis toen ze aanbelden? Dit filmpje laat je alsnog meegenieten. Met een […]