DOCVILLE 2015 feestelijk geopend

Op vrijdagavond ging de 11e editie van DOCVILLE van start met de Belgische première van Tales of the Grim Sleeper van Nick Broomfield, een spannende docu-thriller over een seriemoordenaar en tegelijk bijzonder actuele film die een onthutsend beeld schets van de slechte verhouding tussen politie en de inwoners in een achtergestelde zwarte buurt in Los Angeles. De film wordt de komende week nog twee maal vertoond.

Op Zaterdag 2 mei gaat het festival dan definitief van start met vertoningen in ZED, STUK, M-Museum van Leuven, 30cc/Wagehuys en Kinepolis.

Enkele niet te missen hoogtepunten vandaag: de Belgische première van Oscar-winnaar Citizenfour, de docu-thriller The Man Who Saved the World, de première van het op het Filmfestival van Berlijn bekroonde Il Gesto Delle Mani (in aanwezigheid van de kunstenaar en de regisseur), het beklijvende Democrats, gevolgd door een nabespreking met VRT journalist Peter verlinden, de Belgische première van The Visit, gevolgd door een nabespreking met prof Chris Welch ( International Space University), de première van de Belgische film Twilight of a Life, gevolg door nagesprek met de regisseur en nog veel meer.

Het hele programma is nu beschikbaar op de website van DOCVILLE.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.